Κάπως ακριβά θα στοιχίσουν στον ΣΚΑΪ δυο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο Big Brother, των οποίων την τιμωρία περιμέναμε πώς και πώς. Βλέπεις δε γίνεται να κανονικοποιείς την κουλτούρα του βιασμού και τη και την απειλή για χειροδικία, στους τηλεοπτικούς δέκτες, και να συνεχίζεις ανενόχλητος το «χρέος» σου. Για τον ΣΚΑΪ, αυτά τα δυο ντροπιαστικά περιστατικά θα κοστίσουν 150.000 ευρώ.

Το περιστατικό με τον παίκτη του ριάλιτι, ο οποίος έκανε αναφορά σε προτροπή για σεξουαλική βία έναντι γυναικών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταφράζεται στα εξής πρόστιμα από το ΕΣΡ: 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και άλλα 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο.

Το δεύτερο περιστατικό, το οποίο περιλάμβανε έντονους τσακωμούς, ύβρεις, ακόμα και απειλή για βία και χειροδικία, που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο, ο ΣΚΑΪ καλείται να καταβάλει 30.000 ευρώ «για προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ «για μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι, προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».

Παράλληλα, το ΕΣΡ απέρριψε τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια να ελέγξει την πρώτη περίπτωση, που αφορά τις αναφορές σε βιασμό, καθώς μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά και το ΕΣΡ κρίνει αμερόληπτα το κανάλι, πως οι ύβρεις που ακούστηκαν στο δεύτερο περιστατικό ήταν ολιγόλεπτες και μεμονωμένες και πως οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ που τις αναπαρήγαγαν ήταν επικριτικοί απέναντι σε αυτές.