Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος στο Παγκράτι, μετά από το απαραίτητο ολικό λίφτινγκ που δέχθηκε, πήρε την εικόνα που του αρμόζει και μετατράπηκε σε ένα μικρό πάρκο, δίνοντας μερικές ανάσες σε όλη τη γειτονιά. Αυτό δεν είναι το πρώτο Pocket Park στην Αθήνα αφού τους τελευταίους μήνες, έχουν δημιουργηθεί ακόμα δύο, ένα στην Κυψέλη και ένα στον Κολωνό.

Αυτό στο Παγκράτι είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα και την δημιουργία του ανέλαβε η εταιρεία ”P&G” και η οργάνωση ”Γη” που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων με το όνομα ”Υιοθέτησε την πόλη σου”

Πώς ήσουν και πώς έγινες:

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου, το πάρκο σχεδιάστηκε με στόχο ”να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και στην αύξηση βιοποικιλότητας. Είναι μια έκταση 750 τ.μ. Με πυκνή φύτευση στην οποία τοποθετήθηκαν περισσότερα από 1.150 είδη φυτών και δέντρων, μεταξύ των οποίων ροβίνιες, σημύδες και γηγενή αρωματικά φυτά. Ο εντυπωσιακός αριθμός διαφορετικών φυτών και η πυκνότητα φύτευσής τους, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με οφέλη για τη γειτονιά”.

Οι περισσότερες κατασκευές του πάρκου έχουν γίνει από επαναχρησιμοποιημένα ξύλα, όπως για παράδειγμα τραβέρσες σιδηροδρόμου. Όσον αφορά τον φωτισμό του πάρκου, αυτός παράγεται από αυτόνομα φωτοβολταϊκά. Τοποθετήθηκαν επίσης διάδρομοι περιπάτου, καθίσματα και θέσεις ποδηλάτου ενώ εξασφαλίστηκε και παροχή νερού για τους επισκέπτες.

Το Pocket Park στον Κολωνό:

To Pocket Park στην Κυψέλη: