Τρίτη πρωί και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ από την Πεντέλη, γίνεται χιούμορ απέναντι στον δημοσιογράφο Άρη Σαλβάνο, ο οποίος παλιότερα, είχε περπατήσει γονατιστός στο χιόνι, για να διογκώσει το μέγεθος της χιονόπτωσης και το ύψος του χιονιού. Χάριν αστεϊσμού, ο Γιώργος Παπαδάκης του λέει κάτι σε στυλ «έλα κάνε το πάλι» και ο δημοσιογράφος πράγματι γονατίζει και περπατάει έτσι στο χιόνι. Πού ξεκινάει το πρόβλημα;

Ο αυτοσαρκασμός μπορεί να γίνει όπλο, απέναντι σε κακόβουλους και να λειτουργήσει ως πυροσβεστήρας για παλιότερα μπερδέματα. Κάπως έτσι λειτούργησε και ο δημοσιογράφος, ο οποίος πράγματι, για να διογκώσει το μέγεθος της «καταστροφής», είχε καταλήξει να παραπληροφορεί τους θεατές στο παρελθόν. Υπάρχει και σχετικό βίντεο:

https://t.co/bZtAtzEzP9

Το θέμα με το αυτοτρολάρισμα του Σαλβάνου, γίνεται πρόβλημα, όταν το μεσημεριανό δελτίο του ίδιου καναλιού, σε ρεπορτάζ του για την κακοκαιρία, επέλεξε να συμπεριλάβει το στιγμιότυπο του δημοσιογράφου, που γονατίζει για πλάκα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, και να το μεταδώσει ως κανονικό, δίνοντας ψευδή αίσθηση για το ύψος της χιονόπτωσης. Μπορείς να δεις το απόσπασμα εδώ, στο 19:30.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε και το “άκρως επικίνδυνο” ρεπορτάζ του Νίκου Υποφάντη για τον ΣΚΑΪ, ο οποίος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, σχολίαζε με υπερβολή την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Εθνική Οδός λόγω «Μήδειας», ενώ οι εικόνες που μετέδιδε δεν είχαν καμία σχέση.