Οι ντελιβεράδες δεν είναι παντός καιρού και από χθες το αυτονόητο έχει κατακλύσει τα social media: αυτές τις μέρες δεν παραγγέλνουμε. Κι όμως, για κάποιους φαίνεται να είναι δύσκολη η Παρασκευή ενός καφέ και ενός γεύματος. Κάποιοι, με τις πράξεις τους αποδεικνύουν πως είτε θεωρούν τους διανομείς κάποιου είδους υπερήρωες που δε μπορεί να τους βρει κακό, είτε παιδιά κάποιου κατώτερου θεού. Από εκείνα που δεν τρέχει και τίποτα αν τούς συμβεί κάτι στη διαδρομή παράδοσης ενός καφέ ή μιας πίτσας.

Από χθες το βράδυ, η χιονόπτωση είναι έντονη, αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί, το ρεύμα δε θεωρείται καθόλου δεδομένο, μιας και συνεχώς γίνονται διακοπές ρεύματος, κι όμως, κάποιοι ντελιβεράδες καλούνται να παραδώσουν παραγγελίες, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Διάφορα βίντεο και φωτογραφίες, με ντελιβεράδες να καλούνται να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Βίντεο από εκείνα που σε κάνουν ντροπή. Βλέπεις διανομείς να προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω στο μηχανάκι τους, χάνοντας ισορροπία μέσα στα χιόνια. Τους βλέπεις να προσπαθούν να το ξεκολλήσουν από το πυκνό χιόνι, θέτοντας τον εαυτό τους και την ακεραιότητά τους σε κίνδυνο.

Τα βίντεο αυτά, αλλά και όσες παραγγελίες έφτασαν με ρίσκο ζωής σε πόρτες χωρίς να έχουν βιντεοσκοπηθεί, δεν προκάλεσαν θυμό και αντιδράσεις αποκλειστικά για αυτούς που ακόμα και μέσα σε μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών αποφάσισαν να παραγγείλουν το φαγητό τους, αντί να κάνουν έναν μικρό κόπο να ανοίξουν το ντουλάπι της κουζίνας, αλλά και απέναντι σε όσους ανοίγουν τα μαγαζιά τους αυτές τις μέρες, αφήνοντας τους διανομείς να βγαίνουν στον δρόμο ρισκάροντας ακόμα και την ακεραιότητά τους.

Μπορούμε να ζήσουμε και με καφέ φίλτρου και μακαρόνια αυτές τις μέρες παιδιά. Τους ντελιβεράδες τους θέλουμε ασφαλείς και τα μηχανάκια τους σε πλήρη ακινησία αυτές τις μέρες.