Η ζωή και η δουλειά ενός δημοσιογράφου δεν είναι εύκολη. Από τις πρώτες κουβέντες που θα ακούσει κάποιος σε ένα γραφείο, αν φυσικά δεν το έχει ήδη ακούσει στη σχολή του, είναι πως δεν υπάρχουν ωράρια. Εσύ μπορεί να κοιμάσαι, οι ειδήσεις όμως τρέχουν. Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να μεταφέρει την είδηση. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο Νίκος Υποφάντης.

Μπορεί κάποιος να ξεχάσει το ρεπορτάζ στο ATM, όταν κόντρα σε όλους και σε όλα προέβη σε μία συνταρακτική αποκάλυψη; Όχι. Πώς να το ξεχάσουμε άλλωστε αφού το ζήσαμε στο πετσί μας όταν πήγαμε εμείς οι ίδιοι να ”σηκώσουμε” 100.000 ευρώ. Παρά τις πολλές προσπάθειές μας, κάτι τέτοιο δεν ήταν επιτρεπτό.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σε ένα ακόμα εξαιρετικό ρεπορτάζ, μαθαίνουμε από τον ίδιο ότι ‘‘καλά κάνουν και τον κλείσανε” τον δρόμο στην Αθηνών-Λαμίας γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον διασχίσει οποιοδήποτε όχημα. Μάθαμε ότι τα εκχιονιστικά ‘‘προσπαθούν να κρατάνε μία ή δύο λωρίδες ανοιχτές” ενώ ήταν ανοιχτές και οι δύο και τους δημοσιογράφους στο στούντιο να απορούν. Μήπως απλά δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την είδηση πίσω από τις λέξεις;

https://t.co/TOa66CRKJF

 

Επίσης, ένας καλός δημοσιογράφος προβλέπει τις εξελίξεις. Ξέρει πού να βρεθεί, ξέρει ποια ερώτηση είναι η κατάλληλη, γνωρίζει πως ο κόσμος εκεί έξω είναι κακός και σκοτεινός και πως κάποιος πρέπει να τον φωτίσει με την δική του αλήθεια, ή καλύτερα, με το ”ρεπορτάζ της αλήθειας”. Ακολουθούν μερικά ακόμα δημοσιογραφικά μαθήματα από τον Νίκο Υποφάντη, από άγνωστες παρελθοντικές του εξορμήσεις με τον cameraman αλλά και κάποιες μελλοντικές. Πόση αλήθεια μπορείτε να αντέξετε;

1. Επισκέπτεται ξανά το φημισμένο ΑΤΜ και ρωτά όσους περιμένουν στην ουρά, αν μπορούν να γεμίσουν την τσέπη τους με 100,000 ευρώ. Δεν μπορούν.

2. Εξαιρετικά επικίνδυνο ρεπορτάζ, μην το δοκιμάσετε: Ο Νίκος Υποφάντης βρέθηκε έξω από τις καφετέριες. Κρατηθείτε. Είδε ότι ο κόσμος αγοράζει καφέ κυρίως το πρωί.

3. Επισκέφτηκε τον Ισθμό της Κορίνθου και αντίκρισε κάτι εξωφρενικό. Υπάρχει μία διώρυγα και μάλιστα από εκεί περνούν πλοία.

4. Αποστολή στο πάρκο: Διάφορα άτομα κάθε ηλικίας, κάθονται στα παγκάκια έχοντας μαζί το σκυλί τους. Η αλήθεια πονάει.

5. Στα σούπερ μάρκετ ο κόσμος πηγαίνει για να ψωνίσει και όχι για να παρκάρει το αυτοκίνητό του.

6. Ένας δημοσιογράφος γεννήθηκε για να τρέχει

​7. Στα άδυτα της βιβλιοθήκης: Οι επισκέπτες βάζουν στο αθόρυβο το κινητό τους.

8. Γιατί κυρίες και κύριοι οι άνθρωποι κρατούν ομπρέλα; Ο Νίκος Υποφάντης έχει την απάντηση: επειδή βρέχει.

9. Γιατί ο κόσμος αγοράζει μπουκαλάκια με νερό στα περίπτερα του Συντάγματος το καλοκαίρι; Μετά από έρευνα δύο μηνών, έμαθε ότι ο κόσμος διψάει.

10. Ο κόσμος αργεί να πάει στη δουλειά του όχι γιατί άργησε να ξυπνήσει αλλά γιατί κάτι άλλο τους εμποδίζει να φτάσουν στην ώρα τους. Τι είναι αυτο; Ο Νίκος Υποφάντης αποκαλύπτει: έχει κίνηση.