Μια σειρά από τηλεσκόπια στο Νέο Μεξικό στο πλαίσιο του προγράμματος Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR), κατάφερε το 2001 να εντοπίσει τον αστεροειδή 231937. Είκοσι χρόνια μετά, ο αστεροειδής αυτός κάνει επανεμφάνιση, ετοιμάζεται να πλησιάσει τη γη τον επόμενο μήνα και η NASA τον χαρακτηρίζει «δυνητικά επικύνδυνο». Με λίγα λόγια, αδράξτε την μέρα όχι μόνο σε Instagram λεζάντες όσο προλαβαίνετε.

Ο αστεροειδής με όνομα 231937 (2001 FO32) ετοιμάζεται να πλησιάσει τον πλανήτη μας μέσα στον Μάρτιο, με τη NASA να αξιολογεί αυτή την εγγύτητα ως δυνητικά επικίνδυνη. Βέβαια, ο αστεροειδής θα απέχει κάπου στα 1,2 τρισεκατομμύρια μίλια από τη Γη, επομένως, είναι απίθανο να τη βλάωει. Ο λόγος που χαρακτηρίζεται δυνητικά επικίνδυνος από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, είναι διότι έρχεται σε απόσταση μικρότερη των 4,5 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη και ίσως χτυπήσει τον πλανήτη στο μέλλον.

Στις 21 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:30 (ώρα Γκρίνουϊτς) θα είναι πιο κοντά στον πλανήτη μας από ποτέ. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν με τηλεσκόπιο με διάφραγμα οκτώ ιντσών να τον εντοπίσουν, μετά το ηλιοβασίλεμα εκείνης της μέρας, κοιτάζοντας ελαφρώς πάνω από τον νότιο ορίζοντα, ανάμεσα στους αστερισμούς του Σκορπιού και του Τοξότη, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Reader.gr.

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2001, από μια σειρά τηλεσκοπίων στο Νέο Μεξικό που αποτελούν μέρος του προγράμματος Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR).

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η NASA χρηματοδοτούν το έργο του MIT που εντόπισε το διαστημικό βράχο στις 23 Μαρτίου 2001 και έκτοτε βρίσκεται υπό παρακολούθηση.