Η αναμονή, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας, προσθέτει ένα επιπλέον άγχος σε αυτό που είναι προγραμματισμένο να ακολουθήσει τα επόμενα λεπτά, την αμέσως επόμενη ώρα ή τις επόμενες μέρες. Η δική μου αναμονή, που αφορούσε τη συνέντευξη με το καστ αλλά και την σεναριογράφο του The Walking Dead, δεν θα μπορούσε να διαφέρει και αυτό γιατί δεν ήταν μια απλή συνέντευξη, ήταν μια επιθυμία χρόνων που από στιγμή σε στιγμή θα γινόταν πραγματικότητα. Εκτός από το λογικό άγχος που έχει ένας δημοσιογράφος πριν από μία συζήτηση με γνωστούς ηθοποιούς και σεναριογράφους, είχα να αντιμετωπίσω και τον ενθουσιασμό μου μιας και παρακολουθώ τη σειρά από το ξεκίνημά της, το μακρινό πια 2010. Τώρα, επιστρέφει με 6 νέα επεισόδια από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 22:40 στο FOX.

Αν κάτι έχει αλλάξει μέσα σε αυτά τα περίπου 11 χρόνια, είναι ο κόσμος γύρω μας, όχι το πώς νιώθουμε όταν ακούμε το ”Previously on the Walking Dead” στο ξεκίνημα του εκάστοτε επεισοδίου.

Η ώρα είχε πάει 7 το απόγευμα και μετά τις απαραίτητες συζητήσεις με τους συντονιστές της συνεντεύξης, ήμασταν έτοιμοι να υποδεχτούμε τους αγαπημένους χαρακτήρες στα παράθυρα της οθόνης μας. Τελικά, αυτό φάνταζε στην αρχή ως μια αγχώδης διαδικασία, μετατράπηκε σε μια φιλική συζήτηση μεταξύ των συνεντευξιαζόμενων και των δημοσιογράφων. Ίσως σε αυτό να βοήθησε και ο Seth Gilliam που μας τραγούδησε (δεν κατάφερε κανείς να θυμηθεί τον τίτλο του κομματιού) και μας έκανε να πιστέψουμε πως, εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και εξαιρετικός τραγουδιστής σε μία soul μπάντα των 70s.

https://www.youtube.com/watch?v=J9q86_MCpDk

Με τις κάμερες ανοιχτές, με ευχάριστη διάθεση και χωρίς ζόμπι να μας καταδιώκουν, η σεναριογράφος του The Walking Dead, Angela Kang και οι ηθοποιοί Lauren Cohan (Maggie), Norman Reedus (Daryl), Melissa McBride (Carol), Seth Gilliam (Father Gabiel) και Ross Marquand (Aaron) μίλησαν για τα επόμενα 6 επεισόδια που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο FOX. Αφού χωρίστηκαν σε δυάδες, συζητήσαμε για τους νέους χαρακτήρες, το παρελθόν, το τρομερό δέσιμο σε κάποιες σχέσεις και φυσικά… για το πώς θα αντιδράσει ο Negan στην επιστροφή της Maggie. Ετοιμαστείτε, δεν έμεινε πολύ ακόμα. Το FOX έχει φροντίσει για αυτό.


Angela Kang – Lauren Cohan

Για την επιστροφή της Maggie (Lauren Cohan) στο σύμπαν του The Walking Dead

LC: Ήταν ένα  reunion με πολύ ενθουσιασμό σε πολλά επίπεδα. Μιλούσαμε με την Angela για το πώς θα γίνει αυτό και το πώς θα μοιάζει. Ήταν δημιουργικά πολύ όμορφο για εμάς, αλλά και για μένα προσωπικά ο τρόπος που επέστρεψα στο τέλος της 10ης σεζόν. Για μένα η Maggie ήταν πάντα καλά και υγιής και είναι όμορφο να έχεις ένα μυστικό που σταδιακά το κάνεις γνωστό στους ανθρώπους, όπως είναι το πού βρέθηκες, τι ετοιμάζεις και το πόσο έχεις αλλάξει.

”Όταν μιλάς για το παρελθόν, πρέπει να έχει σημασία και για το παρόν”, Angela Kang.

Για το πώς θα αντιδράσει ο Negan στην επιστροφή της Maggie

AK: Για εμάς τους σεναριογράφους είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί σκότωσε τον άντρα της Maggie, μετά εκείνη προσπάθησε να σκοτώσει τον Negan τον οποίο βλέπουμε να προσπαθεί να βρει ένα είδος εξιλέωσης. Η Maggie έχει γυρίσει τον κόσμο, έχει δει μερικά σκοτεινά πράγματα, έχει κάνει και εκείνη μερικές σκοτεινές πράξεις. Και έτσι μιλάμε για δύο παράλληλα ταξίδια που τώρα συναντιούνται. Πρόκειται να υπάρξει μεγάλη ένταση. Νομίζω πως έχουμε βρει τρόπους για να προκαλέσουμε έκπληξη στο κοινό.

LC: Από αυτά που έχετε δει μέχρι τώρα στα προηγούμενα επεισόδια αλλά και αυτά που ακολουθούν, βλέπουμε μερικές πιο συναισθηματικές πτυχές του χαρακτήρα του Negan, κάτι που θεωρώ απαίσιο και αυτό είναι που κάνει τα επεισόδια τόσο ενδιαφέροντα. Είναι κάτι που περιμένουμε πώς και πώς εγώ και ο Jeffrey Dean Morgan (Negan).

Για το αν σε αυτά τα επεισόδια θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν των χαρακτήρων

LC: Ναι, θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για το παρελθόν τους. Είναι σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το λόγο που προχωρούν σε αυτό τον κόσμο με τον τρόπο που βλέπουμε. Μερικές πληροφορίες είναι καίριας σημασίας αλλά και κάπως τρομακτικές θα έλεγα.

AK: Προσπαθούμε να διατηρούμε την ένταση. Έχω έναν κανόνα όσον αφορά τις αναφορές στο παρελθόν. Όταν μιλάς για το παρελθόν, πρέπει να έχει σημασία και για το παρόν. Δεν μας αρέσει απλά να κάνουμε απλές αναφορές γιατί είναι μία τηλεοπτική σειρά που εστιάζει στο τώρα, στο πώς επιβιώνεις, στο πώς χτίζεις το μέλλον. Οπότε κάθε φορά που μιλάμε για το παρελθόν, να είστε σίγουροι ότι μιλάμε για το μέλλον και την πλοκή όσο προχωράμε.

Για το αν θα δούμε νέα πρόσωπα στα υπόλοιπα 6 επεισόδια

ΑΚ: Θα δούμε πολλά νέα πρόσωπα, αλλά θα εστιάσουμε σε μερικά περισσότερο, πολύ συγκεκριμένα. Σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα για τον χαρακτήρα με τη μάσκα που είδαμε στο φινάλε της σεζόν, για τη Maggie αλλά και για μερικούς νέους χαρακτήρες που θα σας παρουσιάσουμε σε αυτά τα 6 επεισόδια. Οπότε θα έχουμε και πολλές νέες ιστορίες για τον επόμενο κύκλο. Ο κόσμος των χαρακτήρων που έχουν επιβιώσει θα μεγαλώσει κατά πολύ.

 

Norman Reedus – Melissa McBride

Για την ιδιαίτερη σχέση του Daryl και της Carol

MM: Νομίζω πως από την αρχή βλέπουμε μερικά παρόμοια χαρακτηριστικά. Σαν να ήταν γραφτό οι δύο τους να αντέξουν μαζί. Ένα κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως και οι δύο βρέθηκαν σε έναν περιβάλλον με πολλούς περιορισμούς, με μεγάλο έλεγχο. Εκείνος είχε τον αδερφό του, η Carol τον άντρα της. Έψαχναν τη δική τους ελευθερία κατά κάποιο τρόπο και τελικά και οι δύο τα πάνε καλά μόνοι τους και πολλές φορές καλύτερα όταν αυτοί οι χαρακτήρες τους ενώνονται.

NR: Θυμάμαι την πρώτη φορά που δούλεψα με την Melissa και από την αρχή συμπαθήσαμε ο ένας τον άλλο. Μέσα στα χρόνια η σχέση μας έγινε ακόμα καλύτερη. Μιλάμε πολύ και όταν δεν έχουμε γύρισμα, ‘’κουτσομπολεύουμε’’, παίρνουμε τηλέφωνο για μικρά και αστεία πράγματα και το βλέπουμε αυτό και στη σχέση του Daryl με την Carol.

Για τον χαρακτήρα της Carol και για το αν θα δούμε τον Daryl να έρχεται σε δύσκολη θέση λόγω της επιστροφής της Maggie

MM: Έχει χάσει το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή της: την κόρη της. Μετά από αυτό νομίζω ότι θέλει να προστατέψει τους υπόλοιπους με κάθε κόστος. Θα πάρει πολλά ρίσκα. Και πριν από την ‘’αποκάλυψη’’ έκανε πολλά για να επιβιώσει. Υπάρχει ακόμα αυτή η επιθυμία και όλοι χαρακτήρες γίνονται εξίσου επικίνδυνοι όταν θέλουν να προστατέψουν όσους αγαπούν. Νομίζω θα τη δούμε να παίρνει σοβαρές αποφάσεις σε αυτά τα επεισόδια και προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση της με τον Daryl

NR: Είδαμε τον Negan να σώζει τη ζωή του Daryl αλλά είδαμε και τον Daryl να σώζει τον Negan. Στο μέλλον, πραγματικά δεν ξέρω, σίγουρα όμως δεν μας λες και φίλους. Με την Maggie να επιστρέφει στην ομάδα, θυμίζει σε όλους ποιος πραγματικά είναι ο Negan. Μπορεί να κάνει μερικές καλές πράξεις τώρα αλλά μπορεί να θέλει απλά να σωθεί. Έκανε πολλά άσχημα πράγματα και τώρα με την Maggie τα πράγματα αλλάζουν. Νομίζω αν η ομάδα θα έπρεπε να επιλέξει σε ποιον από τους δύο έχει εμπιστοσύνη, αυτή θα ήταν η Maggie.

 

Seth Gilliam – Ross Marquand

Για το αποτύπωμα που έχει αφήσει το Walking Dead στην ποπ κουλτούρα

RM: Είναι τρομερή η δουλειά που έχει γίνει, όχι μόνο στην αναδημιουργία ενός κόσμου με ζόμπι αλλά στη γενικότερη οπτική, το να μπαίνεις στη ψυχολογία του τι θα γινόταν αν ο κόσμος κατέρρεε, τις αντιδράσεις του κόσμου μπροστά σε κάτι τέτοιο. Το να δημιουργείς κοινότητες. Κάθε κοινότητα που έχουμε δει στα κόμικ αλλά και στη σειρά είναι διαφορετική από την προηγούμενη, το πώς οι άνθρωποι λειτουργούν απέναντι στην αβεβαιότητα. Νομίζω αυτό είναι που κάνει τη σειρά τόσο δημοφιλή.

Για το πώς έμοιαζαν τα γυρίσματα εν μέσω της πανδημίας και αν υπάρχουν ομοιότητες με τη σειρά

RM: Νέοι κανόνες, νέες υποχρεώσεις. Τα οικονομικά συστήματα καταρρέουν. Τα πάντα μοιάζουν να είναι στον ”αέρα” και αυτό βλέπουμε και στην σειρά. Και επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση. Η σειρά είναι τόσο δημοφιλής γιατί μιλά για κάτι παγκόσμιο.

Βλέπουμε πως υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ του πραγματικού κόσμου και της σειράς.

Για τη σχέση του Aaron και του Father Gabriel

SG: H σχέση τους αναπτύσσεται, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα καταλήξει σε κάτι καλό. Αλλά ναι, μεγαλώνει η σύνδεσή τους και θα το δούμε στα νέα επεισόδια.

RW: Έχουμε δει αυτούς του δύο χαρακτήρες να σέβονται ο ένας τον άλλο, δούλεψαν μαζί για χρόνια αλλά αυτή είναι πρώτη φορά που τους βλέπουμε να προκαλούν ο ένας τον άλλο. Τώρα σαν να υπάρχει χρόνος μετά από τόσα χρόνια να αποφασίσουν οι δυο τους το πώς θα προχωρήσουν, τι είναι πιο σημαντικό και πώς θέλουμε την κοινωνία μας να δείχνει.

Για το πώς υποδέχτηκαν την Lauren Cohan 

SG: Ήταν πολύ όμορφο που έχουμε την Lauren Cohan ξανά μαζί μας. Προσωπικά ήταν πολύ ωραίο για μένα που η Maggie έσωσε τον Father Gabriel. H Lauren φέρνει μια συγκέντρωση, έναν επαγγελματισμό και δείχνει σε όλους πως η απουσία της ήταν αισθητή. Οπότε είναι υπέροχο που είναι ξανά μαζί μας.

Για το πώς θα ήθελε ο Ross Marquand να μοιάζει το τέλος του χαρακτήρα του

RM: Όλοι θέλουν έναν ηρωικό θάνατο. Εγώ θα ήθελα να δω τον χαρακτήρα μου να πεθαίνει με τον πιο γελοίο τρόπο. Θέλω απλά να γλιστρήσω και να πέσω στο κενό. Θέλω κάτι πολύ αστείο. Έτσι θα ήθελα να δω το τέλος μου στη σειρά. 

https://www.youtube.com/watch?v=Ub4uUe2fjeI

The Walking Dead, πρεμιέρα την 1η Μαρτίου στις 22:40 στο FOX.

Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.