«Το It’s A Sin είναι η καλύτερη σειρά του 2021» έγραφε τις προάλλες η Ζωή Δημητρίου για μια σειρά από λόγους και η αλήθεια είναι πως η επιρροή του show έχει ήδη φανεί από την αύξηση σε HIV tests που σημειώθηκε στη Βρετανία μετά την προβολή της.

Συγκεκριμένα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός Terrence Higgins Trust, σύμφωνα με το Dazed, ανέφερε πως υπήρξε τετραπλάσια αύξηση σε τεστ. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ίδρυμα, πραγματοποιήθηκαν 8.200 τεστ, σε σύγκριση με το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ των 2.800. Ο οργανισμός πιστεύει πως η υψηλή τηλεθέαση του It’s A Sin σε συνδυασμό με μια σειρά από βίντεο που προβάλλονται για την ευαισθητοποίηση για τον HIV, οδήγησαν σε αυτή τη ραγδαία αύξηση των ανθρώπων που θέλησαν να τεσταριστούν δωρεάν.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Olly Alexander, με ένα βίντεο του ζήτησε από τους ανθρώπους να «γιορτάσουν την πρόοδο στη μάχη απέναντι στον ιό, κάνοντας ένα δωρεάν test και γνωρίζοντας την κατάσταση». Το βίντεο αυτό ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Twitter και μέσα από αυτό μοιράστηκε τη σημασία της πρόληψης και των τεστ, συγχαίροντας ιδρύματα, όπως το Terrence Higgins Trust για το σημαντικό τους έργο.  

https://twitter.com/THTorguk?ref_src=twsrc%5Etfw

Καλεσμένος στο BBC Breakfast και καλούμενος να σχολιάσει τα νέα για την αύξηση των HIV tests, o Alexander είπε: «Προσπαθώ να μην κλάψω. Είναι εκπληκτικό το να βλέπεις μια αντίδραση στη σειρά σε πραγματικό χρόνο. Με έχει συγκινήσει πολύ.»

https://twitter.com/hashtag/BBCBreakfast?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μιλώντας στο The Tab, ένας εκπρόσωπος του Terrence Higgins Trust δήλωσε:

«Το It’s A Sin φέρνει μνήμες από μια εποχή της ιστορίας μας που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ -όταν άνθρωποι πέθαιναν από μια μυστηριώδη ασθένεια και δεν ξέραμε γιατί. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να ξέρουν όλοι πόσο έχει αλλάξει ο HIV από τότε, χάρη σε τεράστιες βελτιώσεις στην πρόληψη, στα test και τη θεραπεία του HIV. Το Aids του It’s A Sin δεν είναι το ίδιο με τον HIV στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα».

“Μπορείς να ζήσεις μια μεγάλη, υγιή ζωή με τον HIV”, ανέφερε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος, «αλλά όλα ξεκινούν με ένα τεστ ώστε να μπορέσεις να βρεις την απαραίτητη θεραπεία για να παραμείνεις καλά».