Σίγουρα θα θυμάστε το βίντεο του Γρηγόρη Πετράκου πριν από μερικούς μήνες. Αν όχι, τότε θα ήταν καλό να μάθετε πως ο τραγουδιστής, έπειτα από δική του έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία ενώ αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων. Τα εμβόλια, φυσικά, είχαν και αυτά την τιμητική τους. Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Η ζωή προχωράει, ο κόσμος εξελίσσεται, οι καταστάσεις γύρω μας αλλάζουν μέρα με τη μέρα, η ίδια η Γη εξακολουθεί να γυρίζει όσο γράφονται αυτές οι γραμμές. Ήδη από αύριο, τα μέτρα στην Αττική θα είναι διαφορετικά. Έτσι και ο Γρηγόρης Πετράκος χαρίζει μέσω της σελίδας του στο Facebook νέα βίντεο. Ναι, ασχολείται ξανά με τον κορονοϊό αλλά όχι όπως φαντάζεσαι. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι είχε επέμβει και η Εισαγγελία για την ‘’έρευνά’’ του.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, θίγει άλλα ζητήματα όπως είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η χρήση μάσκας και τονίζει ότι διακυβεύεται η δημοκρατία, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας. Όπως λέει, ”τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω πως δεν φοβάμαι”.

Το ίδιο ζητά και από εμάς. ”Μην τους φοβάστε. Αντισταθείτε. Αντισταθείτε με όποιο τρόπο μπορείτε. Και προς Θεού, μην συνηθίσετε ποτέ αυτό που ζούμε τώρα. Μην συνηθίσετε τις μάσκες. Μην συνηθίσετε ποτέ την απόσταση με το διπλανό. Μην συνηθίσετε να μην εργάζεστε και να ζητιανεύετε για ένα επίδομα. Σας παρακαλώ μέσα από την ψυχή μου. Μην το συνηθίσετε”. Αυτό που έχουμε συνηθίσει, για να πούμε την αλήθεια, είναι η λάθος προσέγγιση του Γρηγόρη Πετράκου όσον αφορά την πανδημία το τελευταίο διάστημα.