Η Σοφία Μπεκατώρου με τη δημόσια καταγγελία του βιασμού της, έχει ξεκινήσει μια τεράστια και σημαντική συζήτηση στη χώρα, κατά την οποία απανταχού θύματα και αποδέχτες κακοποιητικών συμπεριφορών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κάθε είδους εκφοβισμών βρίσκουν επιτέλους τον χώρο και τα αυτιά ανοιχτά για να ξορκίσουν όλα τα κακώς κείμενα. Ωστόσο, η καταγγελία που αποτέλεσε την αφετηρία αυτής της λυτρωτικής διαδικασίας, μπήκε στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έβαλε την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στο αρχείο, λόγω παραγραφής, αφού τα γεγονότα που καταγγέλλει τελέστηκαν πριν 23 χρόνια, και επομένως δε μπορεί να ασκηθεί δίωξη.

Στον αντίποδα αυτής της απαισιόδοξης εξέλιξης, η υπόθεση της αθλήτριας που βιάστηκε από τον προπονητή της στα 11 της χρόνια και είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στη δημόσια καταγγελία της Μπεκατώρου, ακολουθεί ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πρώην προπονητής έχει ήδη προφυλακιστεί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να αποκτά μια άλλη διάσταση, αφού ο κ. Στεφανάτος στέλνει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Θήβας, προκειμένου να γίνει έρευνα μετά από καταγγελίες του πατέρα της αθλήτριας, ο οποίος έκανε λόγο για κατοχή όπλων της οικογένειας του πρώην προπονητή και κατηγορούμενου. Ο πατέρας της κοπέλας κατήγγειλε πως σε εξοχικό της οικογένειας του προπονητή, στη Βοιωτία, υπάρχει μεγάλος αριθμός όπλων, μεταξύ των οποίων και ένα Καλάσνικοφ.

Η Σοφία Μπεκατώρου στην κατάθεσή της, είχε αναφερθεί σε δυο ακόμα περιπτώσεις αθλητριών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτές δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελικό λειτουργό, καθώς οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές ήταν ήσσονος ποινικής βαρύτητας και για την αξιολόγησή τους απαιτούταν έγκληση.