Το ζήσαμε και αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που βυθιζόμαστε στο σκοτάδι λόγω ενός μπλακ άουτ βέβαια, αλλά το χθεσινό ήταν κάπως διαφορετικό καθώς ήρθε να ”κουμπώσει” με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Κάποιοι αντέδρασαν ψύχραιμα και βρήκαν την ευκαιρία να αφήσουν για λίγο από τα χέρια τους το κινητό τους και να ξεκουράσουν τα μάτια τους μακριά από έντονο φωτισμό, ίντερνετ και άσχημες ειδήσεις. Κάποιοι άλλοι, το πήραν πιο βαριά αφού η μόνη μορφή διασκέδασης πλέον είναι μπροστά από το λάπτοπ ή την τηλεόρασή τους. Ακολουθούν οι φανταστικές(;) ιστορίες μερικών καθημερινών ανθρώπων και το πώς βίωσαν τη χθεσινή διακοπή ρεύματος.

Ο Κυριάκος από τον Βύρωνα, φανατικός συνωμοσιολόγος, οποίος διατηρεί μάλιστα κανάλι στο YouTube με το όνομα I’m an Alien και με το ψευδώνυμο Σώτης Βολάνης, ήταν πεπεισμένος ότι εξωγήινοι επισκέφτηκαν την περιοχή του. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Κοίταξε αμέσως τον εξοπλισμό του που αποτελείται από μία κάμερα νυκτός, γουόκι τόκι και μερικές κεραίες καλυμμένες με αλουμινόχαρτο ”για καλύτερο σήμα”, όπως συνηθίζει να λέει. Το να βγει από το σπίτι, όμως, ήταν παράνομο. Τις Κυριακές η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 6 το απόγευμα αλλά ακόμα και Δευτέρα να ήταν, δεν θα άλλαζε κάτι.

Κοίταξε την ώρα στο κινητό του. Ήταν σχεδόν 11 το βράδυ. Από το καλοκαίρι είχε να βγει τέτοια ώρα. Ένα πελώριο τοίχος εμφανίστηκε μπροστά του. Ήταν αυτό της ηθικής και της ατομικής ευθύνης. Ίδρωσε. Το να μεταφέρει την αλήθεια στον κόσμο όμως ήταν πιο σημαντικό και έτσι, αφού βάφτισε την παρανομία του ”ανεμελιά”, βγήκε από το σπίτι και κατευθύνθηκε στο βουνό του Υμηττού. Δεν έχουμε δει τον Κυριάκο από τότε, ίσως το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και οι εξωγήινοι τον απήγαγαν.

https://www.youtube.com/watch?v=jStLSC0i0hg

Ο Γιώργος από το Αιγάλεω αναρωτήθηκε αν ήρθε η ώρα να φορέσει ξανά τα χακί. Ανυπομονούσε για αυτή τη στιγμή. Το πρώτο που έκανε ήταν να στείλει στο ξεχασμένο γκρουπ με τις σειρούλες από το στρατό και να τους ρωτήσει αν τους ήρθε το χαρτί επιστράτευσης. Στη θητεία του άκουσε πολλές φορές ότι από μέρα σε μέρα θα γίνει ”σκηνικό” με τους Τούρκους. Απογοητεύτηκε όταν του απάντησαν ότι το μόνο χαρτί που τους ήρθε, ήταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Η απάντηση αυτή ήταν μια λεπτή ειρωνεία στην πιο χοντροκομμένη μορφή της αν αναλογιστούμε τη διακοπή ρεύματος που επικρατούσε αυτή τη στιγμή.

Η Ελένη από τον Κορυδαλλό σούφρωσε τα χείλη της και ανοιγόκλεισε τα βλέφαρά της απορημένη. ‘‘Δεν το πιστεύω’‘, είπε αγανακτισμένη και σηκώθηκε από τον καναπέ της. Ποιος τόλμησε να διακόψει τη βραδινή της διασκέδαση μπροστά από την οθόνη του λάπτοπ της; Γιατί δεν υπήρξε τουλάχιστον μία ενημέρωση ώστε να κατεβάσει από τις 6 το απόγευμα μερικά επεισόδια του Gossip Girl τα οποία παρακολουθεί με το ίδιο ενδιαφέρον για τέταρτη φορά; Κάλεσε την Γεωργία, την κολλητή της που μένει στην απέναντι πολυκατοικία. ”Έλα, εντάξει, αυτό είναι μάτι, στο είπα ότι δεν έπρεπε να ανεβάσω τη σέλφι το μεσημέρι”. Όταν η Γεωργία της είπε ότι το πρόβλημα είναι γενικό, τότε η Ελένη έσπευσε να ανεβάσει ένα στόρι με αναμμένα κεριά και το πρώτο απόφθεγμα που της εμφάνισε το Google για το σκοτάδι.

via GIPHY

Ο Δημήτρης Misfit από τον Πειραιά τo πήρε πιο ψύχραιμα από όλους. Πλήρως συνειδητοποιημένος και αφού έψαξε και διάβασε στο ίντερνετ τι ακριβώς συνέβη, συνέχισε να βλέπει τα δέκα καλύτερα γκολ του Ζιοβάνι με τον Ολυμπιακό με τη χρήση των δεδομένων από το κινητό του. Αφού φώναξε ”θα τον ξεφτιλίσει, τον ξεφτίλισε” ξυπνώντας το ζευγάρι ηλικιωμένων που μένει δίπλα του, έψαξε για κεριά στο γνωστό συρτάρι της έκτακτης ανάγκης. Το μόνο που βρήκε ήταν μερικά καπνογόνα τα οποία και άναψε στο διαμέρισμά του για να βλέπει καλύτερα.

*Οι χαρακτήρες δεν είναι πραγματικοί.