Πριν λίγες μέρες, στο Ίππειος σημειώθηκαν εντάσεις, με πρωταγωνιστές τους γονείς των μαθητών Γυμνασίου του χωριού. Αφορμή στάθηκε η μεταφορά μεταναστών στο σχολείο με στόχο να φοιτήσουν. Γονείς και μαθητές κατήγγειλαν ότι οι μαθητές-μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο σχολείο είναι πάνω από 25 ετών, ενώ ο διευθυντής του γυμνασίου δεν είχε ενημερώσει ούτε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ούτε τη σχολική κοινότητα. Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως πρόκειται για την τη λειτουργία της τάξης ΖΕΠ (Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας), στην οποία θα εντάσσονταν οχτώ παιδιά πρόσφυγες, ηλικίας 13 ως και 15 ετών, και όχι 25, όπως επικαλέστηκαν όσοι θέλησαν να τα αποκλείσουν από την εκπαίδευση.

Σε συνέντευξή του στο Νησί, ο Νίκος Σίμου, διευθυντής του Γυμνασίου Ιππείου, έδωσε μια απάντηση σε όσους έκαναν αναφορά σε μαθητές ηλικίας 25 ετών, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο από τα παιδιά που μεταφέρθηκαν στη σχολική μονάδα έχει γεννηθεί το 2005 ενώ το μικρότερο το 2008.

«Εγώ δεν παρέλαβα γαϊδούρια για να τα κοιτάξω τα δόντια τους να δω ηλικία. Παρέλαβα έγγραφα, με εισαγγελική εντολή έχει δοθεί παραγγελία να παρακολουθήσουν το σχολείο. Το μεγαλύτερο παιδί έχει γεννηθεί το 2005 και το μικρότερο το 2008», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ.Σίμου, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στο Γυμνάσιο Ιππείου, τόνισε πως πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, δήλωσε πως αρνήθηκε να συμμετάσχει παρουσία γονέα ή μαθητή. «Δεν δέχομαι γονείς που με αποκάλεσαν με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς να συζητήσω. Από δω και εμπρός μόνο υπηρεσιακά», ανέφερε.

Μετά από πρόταση από τον προϊστάμενο και την Περιφερειακή Διευθύντρια, εξηγεί ο Σίμου, ο ίδιος και το δυναμικό του σχολείου ήταν θετικοί στη δημιουργία τμήματος ΖΕΠ. Ωστόσο, όπως αναφέρει, όταν ήρθαν οι πρώτοι μαθητές «διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι μαθητές, εκφράζοντας φόβους ότι τα παιδιά αυτά θα τους κολλήσουν κορονοϊό. Η τοπική κοινωνία τα έβαλε μαζί μου ότι δεν τους ενημέρωσα. Μα τι να έκανα; Να γυρνάω στα σπίτια να ρωτήσω αν συμφωνούν;».

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε, σχολίασε πως ένιωσε να κινδυνεύει. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε στο σχολείο και είδε δυο περιπολικά και αστυνομικούς. Σε λίγη ώρα έφτασε και το όχημα που μετέφερε τα προσφυγόπουλα. «Στάθηκε 10 λεπτά δεν κατέβηκαν τα παιδιά, και έφυγε. Το πλήθος βήμα βήμα με πλησίαζε κι εμένα και τους συναδέλφους, σπρώχνοντας τον αστυνομικό κλοιό. Εκτοξεύτηκαν εναντίον μου βρισιές που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναπαράγω, ύβρεις που δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά» τόνισε, μόνο μια ομάδα μαθητριών κυρίως ήρθε προς το μέρος μας. «Αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω γιατί ήταν άκρως επιθετικοί από το πλήθος. Αποχώρησα».

Μπορείς να ακούσεις όλη τη συνέντευξη εδώ.