Όταν ακούς επανάσταση, τότε αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό ένας ένοπλος αγώνας με επικές συγκρούσεις, θρήνο, χακί ρουχισμό και βρόμικα γόνατα την ώρα που ο καπνός από την κάννη του όπλου σου αλλά και του πούρου που έχεις στο στόμα ανεβαίνει στον ουρανό μέχρι να διαλυθεί. Αυτές οι εικόνες, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Το 2021 θεωρείται επαναστάτης αυτός που κάνει τη λιγότερη χρήση των social media και όχι, με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να γίνει ανακατανομή του πλούτου.

Ας συμφωνήσουμε ότι μία εξέγερση που θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μονοπάτι τον κόσμο μας, δεν μπορεί να γίνει από τον καναπέ μας. Ή μήπως μπορεί; Κάποιοι TikTokers, με το σύνθημα ”Eat the rich” (φάτε τους πλούσιους), προσπαθούν να προκαλέσουν οικονομικές ζημιές σε γνήσιους influencers με τον πιο εύκολο τρόπο, χωρίς φυσικά να χρειαστούν φούμο.

Τι κάνουν; Ανοίγουν το Instagram και κάνουν unfollow σε celebrities όπως η Κάιλι Τζένερ, η Κένταλ Τζένερ, η Κιμ Καρντάσιαν και η Αριάνα Γκράντε. Γενικά, κάνουν unfollow σε πλούσιους χρήστες του Instagram. Όλο αυτό ξεκίνησε από το Reddit και τη μάχη που έδωσε το GameStop με την Wall Street. Μια TikToker που κάποτε δούλευε στο χώρο του marketing, υποστηρίζει ότι οι πλούσιοι έχουν αρχίσει και φρικάρουν και έφερε το παράδειγμα της Κάιλι Τζένερ.

via GIPHY

Μετά από αυτές τις ”ανακοινώσεις” ήταν πολλοί αυτοί που έκαναν unfollow τόσο σε αυτή όσο και στην Κιμ Καρντάσιαν. Μπορεί να η Τζίνα Μπολόνια να μην κατάφερε ένα βαρύ χτύπημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλουσίων, αλλά είναι και αυτό μία αρχή αφού το βίντεο συγκέντρωσε 60,000 likes.

”Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί από την τηλεόραση” τραγούδησε ο Τζιλ Σκοτ Χέρον και είχε δίκιο. Ίσως μεταδοθεί από το TikTok, ποιος ξέρει;