Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φαίνεται να έχει αντιληφθεί καλύτερα από όλους πως η βιομηχανία της κάνναβης είναι ένας τομέας που δεν θα σταματήσει να προσφέρει στο άμεσο μέλλον, μιας και τώρα σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει τη δυναμική του. Ο Μπέκαμ, μαζί με άλλους, χρηματοδοτεί την εταιρεία Cellular Goods, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων με βάση την κάνναβη. Η Cellular Goods επιδιώκει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με την αξία της να αναμένεται να διαμορφωθεί στα περίπου 27 εκατ. Δολάρια.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018, επικεντρώνεται στην παραγωγή προϊόντων περιποίησης δέρματος και ειδικών προϊόντων για αθλητές. Πρόκειται για προϊόντα που δεν προέρχονται από τη φύση, αλλά είναι αποτέλεσμα εργαστηριακής δουλειάς.

Στη Βρετανία, οι εταιρείες κάνναβης έχουν αυτή τη δυνατότητα εισροής στην αγορά μόνο και εφόσον η παραγωγή των σκευασμάτων τους γίνεται για ιατρικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, η  ιατρική διάθεση και παραγωγή προϊόντων κάνναβης νομιμοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Όπως είναι λογικό, όλο και περισσότερες εταιρείες του κλάδου θέλουν να εισέλθουν στην αγορά, με κυριότερο παράδειγμα τη φαρμακευτική εταιρεία MGC Pharmaceuticals Ltd., η οποία παράγει προϊόντα με βάση τη μαριχουάνα και αναπτύσσει φάρμακα για την επιληψία και την άνοια. Πριν λίγες μόλις μέρες, με ανακοίνωσή της δήλωσε πως έχει ήδη συγκεντρώσει 6,5 εκατομμύρια λίρες για τη διάθεση μετοχών. Ούσα ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, πρόκειται να εισαχθεί και στο LSE

Η Cellular Goods επιδιώκει να συγκεντρώσει 8 εκατ. λίρες και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ξεκινήσει μια σειρά καταναλωτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος και τα προϊόντα για αθλητές θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με την εταιρεία. Απλώς με τις ευχές του Ντέιβιντ Μπέκαμ.