Αν νομίζατε πως αυτό ήταν το τέλος, τότε κάνατε μεγάλο λάθος. Το τέλος των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, εννοούμε, όχι το γενικό. Αυτό πιθανότατα θα αργήσει να έρθει μιας και η πανδημία του κορονοϊου δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ολοκλήρωσε το πακέτο των νέων μέτρων που ισχύουν για Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα. Για την ώρα, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι θα προκύψει.

Στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και τη Χαλκιδική, λοιπόν, σταματά τo take away από τα μαγαζιά εστίασης το Σαββατοκύριακο γιατί μάλλον μας έπεφτε βαρύ. Τα delivery, ωστόσο, γιατί δεν είναι αχάριστοι, θα λειτουργούν κανονικά. Το μέτρο μπαίνει σε ισχύ από αύριο, Κυριακή.

«Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η  διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης σε πρωινή εκπομπή.

Όσον αφορά την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αυτή δεν θα πρέπει αν θεωρείται δεδομένη τελικά (τι είναι δεδομένο στις μέρες μας) διότι «διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ». Το αν ισχύσει το μέτρο θα το μάθουμε σύντομα αφού θα συζητηθεί ξανά με την Επιτροπή.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η «Αντιλαμβανόμαστε την πολύ μεγάλη κόπωση που υπάρχει, γιατί είναι πολλοί πια οι μήνες που έχει κρατήσει αυτή η προσπάθεια, αλλά θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας». Ελπίζουμε να το λάβατε και εσείς το μήνυμα. «Είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την πρόοδο του εμβολιασμού και την έξοδό μας από τον χειμώνα είμαστε στο τελευταίο δίμηνο αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας. Είναι σημαντικό τώρα να μην τιναχτούν όλα στον αέρα. Γι’ αυτό κι ελήφθησαν τα μέτρα, όμως ήταν απαραίτητα για να ανασχεθεί το τρίτο κύμα»