Ένα νέο challenge στο TikTok είχε στόχο να γιορτάσει το γυναικείο σώμα. Οι κατάληξη; Κατέληξε να γίνεται μέσο «ευχαρίστησης» από creeps του ίντερνετ που απλά έψαχναν λίγο ακόμα γυμνό υλικό.

Το silhouette challenge έγινε viral, μιας και επρόκειτο για έναν ενδυναμωτικό και body positive τρόπο να αγκαλιάσουν οι γυναίκες τη μοναδικότητα του σώματός τους και να μοιραστούν γυμνά βίντεο, στα οποία χορεύουν, «λουσμένες» με ένα κόκκινο φίλτρο που δημιουργεί ένα πιο σέξυ εφέ. Δυστυχώς, σύμφωνα με το BuzzFeed News, πλέον, οι γυναίκες που δέχτηκαν το challenge προειδοποιούν η μια την άλλη για τη δημιουργία κάποιων how-to βίντεο στο YouTube, στα οποία δίνονται οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να αφαιρέσει το κόκκινο φίλτρο, καθώς και τη δημιουργία παράνομων μέσων για την κοινή χρήση αυτών των βίντεο.

Σε ένα PSA και έλαβε πολλές κοινοποιήσεις, η φωτογράφος του account @lostvsnryshots, συμβούλεψε τις γυναίκες να είναι προσεκτικές με το τι φορούν ακριβώς, πριν κάνουν όλο το editing του τελικού τους βίντεο. «Ο καθένας μπορεί να πάρει αυτές τις φωτογραφίες και να τις επαναφέρει στην αρχική τους μορφή», προσέθεσε. «Έτσι, αν φοράτε σουτιέν ή εσώρουχα, ή αν είστε απλώς γυμνές ή οτιδήποτε κι αν κάνατε πριν εφαρμόσετε την επεξεργασία για να δημιουργήσετε το εφέ σκίασης, απλώς να ξέρετε πως είναι πολύ εύκολο να το πάρει κανείς πίσω».

@lostvsnryshots

PSA TO ALL THE QUEENS ✨ #silhouettechallenge #silhouette #PSA #queensupportqueens #tiktoktrends #photography #photoshoot #phototricks

♬ Put Your Head On My Shoulder – Giulia Di Nicolantonio

Men are currently removing the vin rouge red filter from the silhouette challenge. This is readily happening across…

Δημοσιεύτηκε από Danyelle Thomas στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

«Όταν τους υπενθυμίζεται πως αυτό είναι βαρύ, ανατριχιαστικό και χωρίς συγκατάθεση, οι άνδρες απαντούν πως οι γυναίκες βρίσκουν πάντα τρόπους να γίνουν θύματα και ότι δε θα έπρεπε να είναι γυμνές στο ίντερνετ», γράφει η Τόμας. Συνεχίζει λέγοντας πως πρόκειται για τους ίδιους ακριβώς άντρες που ενώ ξεπερνούν τα όρια για να γίνουν ανατριχιαστικά παραβιαστικοί, κουνούν το δάχτυλο στις γυναίκες για το τι θα πρέπει να ανεβάζουν και τι όχι.