Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους τα ταξίδια να μην ήταν στις προτεραιότητές τους το 2020, για κάποιους, όμως, ήταν σίγουρα στις πρώτες θέσεις της λίστας τους με το τι ήθελαν να πραγματοποιήσουν τη χρονιά που μας πέρασε. Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού Travel Photographer of the Year, εντυπωσιάστηκαν και εντυπωσίασαν και το αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσε να μην ήταν εξίσου εντυπωσιακό.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 25.000 συμμετοχές από φωτογράφους σε 147 χώρες αλλά λόγω της πανδημίας, μερικές λήψεις ήταν ελαφρώς παλαιότερες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, νικητής ήταν ένας Ρώσος. Ο λόγος για τον φωτογράφο και δημοσιογράφο Vladimir Alekseev που απαθανάτισε με την κάμερά του μια αρκτική αλεπού αλλά και μία ολική έκλειψη ηλίου στη Νορβηγία.

«Ήμουν σε μία αποστολή στην Σπίτσμπεργκεν. Όλα ήταν γύρω μου λευκά, λόγω της χιονοθύελλας. Ξαφνικά είδα την αλεπού. Δεν μπορούσες να τη διακρίνεις εύκολα. Την πρόδωσαν τα μάτια της και η μύτη της», είπε ο Alekseev όταν ρωτήθηκε για τη φωτογραφία που του χάρισε την πρώτη θέση.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του διεθνούς διαγωνισμού:

Vladimir Alekseev

Azim Khan Ronnie, Μπανγκλαντές

Paul Sansome, Ηνωμένο Βασίλειο

Pier Luigi Dodi, Ιταλία

Irene Becker, Ουγγαρία

Alessio Mesiano, Ιταλία

Richard Li, Χονγκ Κονγκ

Eddy Varloes, Βέλγιο

Indigo Larmour, 12 ετών, Ιρλανδία