Το τελευταίο διάστημα, οι καταγγελίες για κάθε μορφή κακοποίησης ή παρενόχλησης διαδέχονται η μία την άλλη. Την αρχή έκανε η Σοφία Μπεκατώρου και στη συνέχεια η Ζέτα Δούκα, όπως συνηθίζεται να λέγεται, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου. Από τότε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, βλέπουμε γυναίκες και άντρες να βρίσκουν το θάρρος και να μιλούν για τα όσα βίωσαν.
Ο σκηνοθέτης του Έτερος Εγώ, Σωτήρης Τσαφούλιας, έλαβε και εκείνος δημόσια θέση μέσω ανάρτησής του στο Facebook και σχολίασε τα όσα διαδραματίζονται αυτή την δύσκολη -από κάθε άποψη- περίοδο. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, λοιπόν, δηλώνει περήφανος για την για τη γενιά του και συγκεκριμένα για τις γυναίκες τις γενιάς του, γράφοντας πως, ”οι φουστανέλες μας έσωσαν τότε, τα φουστάνια μας σώζουν σήμερα”.
”Είμαι περήφανος για τη γενιά μου. Πόσες γενιές πέρασαν με την απορία, τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Νομίζω πως η δική μας η γενιά απαντά. Έναν κόσμο λίγο καλύτερο. Κληρονομήσαμε μια χώρα χρεωμένη, μια κοινωνία σοβαροφανή άλλα όχι σοβαρή, μια κοινωνία θρησκευόμενη που σπεύδει να ρωτήσει τι δουλειά είχε μια κοπέλα στο δωμάτιο ενός άντρα, στο γραφείο ενός άντρα, στον κόσμο ενός άντρα γενικά. Εμείς αν βιαστήκαμε, δεν βιάσαμε, αν χτυπηθήκαμε δεν χτυπήσαμε, αν μάθαμε με πόνο, διδάξαμε με αγάπη και ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή ευτυχία και όχι καλή επιτυχία. Γιατί τώρα ;;;; Η Επανάσταση του 1821 γιατί τότε; Γιατί όχι 100 χρόνια πριν ή 100 χρόνια μετά; 200 χρόνια συμπληρώνονται από την Ελληνική Επανάσταση. Οι φουστανέλες μας έσωσαν τότε, τα φουστάνια μας σώζουν σήμερα. Όχι δεν είμαι περήφανος για τη γενιά μου. Είμαι περήφανος για τις γυναίκες της γενιάς μου”.
Είμαι περήφανος για τη γενιά μου. Πόσες γενιές πέρασαν με την απορία, τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Νομίζω…
Δημοσιεύτηκε από Sotiris Tsafoulias στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021
Το ερώτημα, ”γιατί τώρα;” δεν υπάρχει. Ευτυχώς, τώρα κάθαρσις.