Από χθες είχε γίνει γνωστό, αν και όχι επίσημα, ότι η Αττική ανήκει πια στις «κόκκινες» περιοχές. Τώρα επισημοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και μαζί με την ανακοίνωση, ήρθαν και τα νέα μέτρα που θα βρούμε μπροστά μας από εδώ και πέρα.

Το lockdown παραμένει lockdown αλλά η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ξανά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 σε 18:00 ωστόσο, παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει, δεν ισχύει τελικά για την Αττική.

Τι αλλάζει: Οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση μια σειρά από νέα μέτρα ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού καθώς είναι απαραίτητο να διατηρηθεί χαμηλά τους σκληρούς δείκτες και τον δείκτη θετικότητας. Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Για την «κόκκινη» πλέον Αττική αλλά και για όλες τις κόκκινες περιοχές θα ισχύουν τα ψώνια εντός των καταστημάτων για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα με ραντεβού από αύριο, Σάββατο (30/1). Για όλα τα υπόλοιπα, θα ισχύσει η μέθοδος του click away.

Στην Αττική θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια με τους μαθητές του Λυκείου να συνεχίζουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Αντίθετα, στις πράσινες περιοχές και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν κανονικά καθώς οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως. Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα ΟΠΑΠ που θα ανοίξουν κανονικά στις πράσινες αλλά όχι στις κόκκινες περιοχές.

Στους ναούς και σε όλες τις κόκκινες περιοχές, θα δέχονται από εδώ και πέρα μόνο 9 άτομα ενώ τα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών θα παραμείνουν ανοιχτά, πάντα φυσικά, με ραντεβού.