Ανοίγεις την τηλεόραση. Ξεφυσάς. Ανοίγεις το κινητό σου, κάνεις scroll και πέφτεις στη μία είδηση μετά την άλλη που αναφέρουν ότι η Αττική «βάφεται» κόκκινη. Τι σημαίνει αυτό; Λογικά, είμαστε κοντά στο να αλλάξει η ώρα της απαγόρευσης, όπως ισχύει σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές. Το 21:00 θα γίνει 18:00 ή καλύτερα, το 9 το βράδυ θα γίνει 6 το απόγευμα. Κλείνεις το κινητό σου, κλαις λίγο και ανοίγεις το λάπτοπ. Ας δω λίγο Λουπέν, λες και ξεχνιέσαι έστω και για λίγο.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική αυξάνονται και το επιδημιολογικό φορτίο μουγκρίζει. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες δείχνουν ανοδική τάση και έτσι, οι λοιμοξιωλόγοι πρότειναν από αυτά που διαβάζουμε, η Αττική να γίνει «κόκκινη» σε μία προσπάθεια να αποτραπεί ο ερχομός ενός τρίτου κύματος και φυσικά ενός τρίτου lockdown. Λάθος, δεν βγήκαμε ποτέ από το δεύτερο. Ας περιμένουμε όμως και τις επίσημες ανακοινώσεις.

via GIPHY

Τι διαβάζουμε έντονα; Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο, αναστολή του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων και επαναφορά του άκρως επιτυχημένου(;) click away ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του λιανεμπορίου. Ναι, ναι, ωραίο το Λουπέν, τι θα κάνεις όμως όταν αυτό τελειώσει και δεν έχεις τι άλλο να δεις γιατί πραγματικά τα έχεις παρακολουθήσει όλα; Δυστυχώς μάθαμε το πρόγραμμά σου αν και, μεταξύ μας, δεν ήταν πολύ δύσκολο. Κουράγιο, θα περάσει και αυτό.

Θα τελειώνεις από τη δουλειά αλλά θα είναι σαν να μην έχεις τελειώσει από τη δουλειά.

Θα κάνεις τζόκινγκ γύρω από τον καναπέ σου.

Θα θέλεις να πας για ψώνια αλλά δεν θα μπορείς γιατί μάντεψε, μερικοί ακόμα δουλεύουν στις 6.

«Όχι-άλλο-Φιλαράκια». Πόσες φορές θα δεις τι σειρά από την αρχή;

via GIPHY

Θα σκέφτεσαι: Καλά, πώς γίνεται να μας απαγορεύουν na κυκλοφορούμε μετά τις 18:00 αλλά η αγορά να παραμένει κανονικά ανοιχτή ακόμα και με μέτρα;

Θα κοιτάζεσαι με τη γάτα σου ή τον σκύλο σου. Η συζήτησή σας δεν είναι και πολύ ουσιαστική.

Θα αναστενάξουν τα σουβλατζίδικα γιατί, «πού να μαγειρεύω τώρα, δεν έχω όρεξη».

Θα κουτουλάς από τις 20:00, θα κοιμάσαι στις 21:00 και θα ξυπνάς στις 05:00. Γενικά, η μέρα σου θα αλλάξει ακόμα περισσότερο.

Θα κάνεις βιντεοκλήση με τους φίλους και τις φίλες σου και θα κλαίτε όλοι μαζί.

via GIPHY

Θα βγαίνεις να πετάξεις τα σκουπίδια στις 18:04 και θα παρανομείς. Ας το έκαναν 18:30.

Θα γεμίσεις το προφίλ σου στο Instagram με ακόμα περισσότερα throw back. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι τελειώνουν και αυτά θα δακρύσεις.

Θα λες ”μια χαρά ήταν το όριο στις 21:00” και θα το εννοείς όπως οι άντρες με το ”μια χαρά ήταν στο στρατό, τουλάχιστον δεν είχαμε ευθύνες”.