Μετά τη διεξαγωγή του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, πληροφορίες θέλουν την ΕΛ.ΑΣ να σχηματίζει δικογραφία με αιτιολογία την παραβίαση βασικών διατάξεων του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, καθώς και του νόμου περί συνωστισμού.

Δεν έχει γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές, ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση άνω των 100 ατόμων, αναφέρουν επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. Σε κάθε περίπτωση, με την ολοκλήρωσή της, η δικογραφία θα μεταβιβαστεί στην εισαγγελία.

Για αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έκανε λόγο χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.  

«Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση.  

Πρόσθεσε ότι:

«Για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά τους υγειονομικούς κινδύνους. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».  

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο έγινε με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά μεταξύ άλλων τη σύσταση ομάδας αστυνόμευσης μέσα στα ΑΕΙ.  Νωρίτερα δε, σήμερα, σχηματίστηκε και η πρώτη δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης της νέας νομοθεσίας για τις συναθροίσεις σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.  

Ο κ. Γιαννάκος γίνεται ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίζεται σχετική δικογραφία, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: lifo.gr