Διψάς για πραγματικά έγκλημα; Δημοσιογραφικές έρευνες, υλικό του FBI, κατά συρροή δολοφόνοι, αστυνομικοί, ερευνητές, δικηγόροι, εισαγγελείς, ψυχοπαθείς, σαδιστές. Σχεδόν μαθαίνεις να φτιάχνεις εγκληματολογικό προφίλ αν δεις τα true crime stories του Netflix. Θανατοποινίτες σε αριστουργηματικές εξομολογήσεις, εφιαλτικές μαρτυρίες και συγκάλυψη εγκλημάτων. Η ανθρώπινη φύση απογυμνωμένη. Αντέχεις;

Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου

Με φόντο το ηλιόλουστο Λος Άντζελες του 1985, ένας κατά συρροή δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος. Σε αυτήν την αληθινή ιστορία, δύο ντετέκτιβ δεν σταματούν αν δεν τον πιάσουν. Μια σειρά δολοφονιών, βιασμών και απαγωγών μπερδεύουν την αστυνομία, ώσπου οι ντετέκτιβ Γκιλ Καρίλο και Φρανκ Σαλέρνο συνεργάζονται κι αρχίζουν να σχετίζουν τα εγκλήματα. Ένας διάβολος στην πόλη των Αγγέλων. Ο Night Stalker δολοφόνησε τουλάχιστον 14 άτομα και βίασε και βασάνισε τουλάχιστον 24 ακόμη κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1985. Τα θύματα ήταν άντρες, γυναίκες και παιδιά. Οι ηλικίες τους ήταν μεταξύ 6 και 82 ετών. Έμεναν σε διαφορετικές γειτονιές και προέρχονταν από διαφορετικά φυλετικά περιβάλλοντα και κοινωνικοοικονομικά επίπεδα. Δεν είναι εύκολο να το δεις, ειδικά τα σημεία με τις οδυνηρές προσωπικές συνεντεύξεις.

Όταν μας Βλέπουν

Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ παγιδεύονται σ’ έναν εφιάλτη όταν κατηγορούνται άδικα για μια βίαιη επίθεση στο Σέντραλ Παρκ. Ο Τζάρελ Τζερόμ κέρδισε Emmy για τον ρόλο του ως Κόρι Γουάιζ στη σειρά της υποψήφιας για Όσκαρ Έιβα Ντουβερνέ. Την άνοιξη του 1989, πέντε αγόρια αφρικανικής καταγωγής συλλαμβάνονται, ανακρίνονται και αναγκάζονται να ομολογήσουν μια βίαιη επίθεση σε μια γυναίκα στο Σέντραλ Παρκ. Η υπόθεση της κοπέλας προκαλεί αναταραχές σ’ όλη τη χώρα κι οι οικογένειες των παιδιών με τους δικηγόρους προετοιμάζονται για μια νομική μάχη με την πόλη της Νέας Υόρκης. Η ιστορία τους, που έμεινε γνωστή ως “Central Park Five”, στοίχειωσε την κοινή γνώμη και απογύμνωσε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Αμερικής, την ίδια την εξουσία, καθώς και τον Τύπο, που συμμετείχε σε ένα ρατσιστικό πρελούδιο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 19 Απριλίου 1989, η 28χρονη Τρίσα Μέιλι τρέχει στο Σέντραλ Παρκ. 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, ένας περαστικός την βρίσκει σε ημιθανή κατάσταση, βαριά χτυπημένη στο κεφάλι και σεξουαλικά κακοποιημένη. Ο φίλος της κατάφερε να την αναγνωρίσει από το δαχτυλίδι της. Η Μέιλι για τις επόμενες 12 ημέρες ήταν σε κώμα. Τα  media κρεμούν στα μανταλάκια την εικόνα της λευκής πλούσιας κακοποιημένης γυναίκας, παρόλο που την περίοδο εκείνη είχαν καταγγελθεί 28 βιασμοί ή απόπειρες, κυρίως εναντίον μαύρων ή λατινικής καταγωγής γυναικών. Οι Κέβιν Ρίτσαρσον, Ρέι Σαντάνα, Κόρι Γουάιζ, Άντον Μακ Κέι και Γιούσεφ Σαλάμ, ηλικίας μεταξύ 14 και 16 ετών και όλοι τους από τη φτωχογειτονιά του Χάρλεμ συλλαμβάνονται ως ύποπτοι για τον βιασμό. Η ανάκριση γίνεται χωρίς την παρουσία δικηγόρων, αφού τα είχαν αναγκάσει να αποποιηθούν κάθε δικαίωμά τους. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα παιδιά ανακρίθηκαν χωρίς την παρουσία των γονιών τους, παρόλο που ήταν ανήλικα και οι αστυνομικοί, μαζί και η Εισαγγελέας γνώριζαν πως καταπατούσαν το πιο απλό συνταγματικό δικαίωμα. Τα υπόλοιπα τα παρακολουθείτε σε αυτή τη μίνι σειρά που εξοργίζει το μέσα τηλεθεατή.

Απίστευτο

Μια νεαρή κατηγορείται ότι είπε ψέματα για έναν βιασμό και δύο γυναίκες ντετέκτιβ ερευνούν μια σειρά ανατριχιαστικά παρόμοιων επιθέσεων. Οι Μέριτ Γουίβερ, Κέιτλιν Ντέβερ και Τόνι Κολέτ παίζουν σε αυτό το δράμα που προτάθηκε για Emmy και Χρυσή Σφαίρα. Μετά την καταγγελία που κάνει ότι τη βίασε ένας εισβολέας, μια κοπέλα έρχεται αντιμέτωπη με έναν καταιγισμό συναισθημάτων και τις ερωτήσεις της επιφυλακτικής αστυνομίας. Η Μαρί ανακαλεί και υποφέρει από τις επιπτώσεις. Τρία χρόνια αργότερα στο Κολοράντο, η ντετέκτιβ Κάρεν Ντουβάλ ερευνά μια τρομακτικά παρόμοια επίθεση. Εμπνευσμένη από ένα άρθρο των T. Christian Miller και Ken Armstrong, το οποίο κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ το 2015. Ο τίτλος του άρθρου;  “Μία απίστευτη ιστορία βιασμού”. Η Μαρί Άντλερ είναι μία ορφανή 18χρονη, που έχοντας μείνει με αρκετές οικογένειες, έχει καταλήξει στο κέντρο Άνοδος και προσπαθεί να φτιάξει την ζωή της. Ένα βράδυ, ένας άγνωστος με μάσκα θα εισβάλλει στο δωμάτιο της και θα την βιάσει. Οι συνεχείς ανακρίσεις σε συνδυασμό με το σοκ που έχει υποστεί, την κάνουν να πέφτει σε αντιφάσεις. Οι κάθε αλλά παρά ειδυλλιακές και παραμυθένιες καταστάσεις που έχει ζήσει από τριών χρονών στις δεκάδες ανάδοχες οικογένειες και οι ισχυρισμοί της τελευταίας θετής μητέρας της οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα πώς έχει φανταστεί μια ιστορία βιασμού. Το κορίτσι καταρρέει και αναγκάζεται να παραδεχτεί πως τίποτα δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Μένει εγκλωβισμένη μέσα στον βιασμό για χρόνια. Η Τόνι Κολέτ και η Μέριτ Γουίβερ, ως Γκρέις Ράσμουσεν και Κάρεν Ντουβάλ αντίστοιχα, χτίζουν μια αστυνομική έρευνα από το μηδέν. Ταυτίζονται  με τις κακοποιημένες γυναίκες συναισθηματικά και κατορθώνουν με προσωπικό αγώνα και επιμονή να φέρουν στο φως την αλήθεια και να δικαιώσουν τις γυναίκες που αμφισβητήθηκαν από τους άνδρες αστυνομικούς.

Η Ιστορία ενός Εγκλήματος: Λουίς Αντρές Κολμενάρες

Μετά από ένα πάρτι για το Χάλοουιν, ο φοιτητής Λουίς Αντρές Κολμενάρες βρίσκεται νεκρός. Ήταν ατύχημα ή δολοφονία; Νεανικοί έρωτες. Διαφορές κουλτούρας. Ένας πρόωρος και ύποπτος θάνατος. Αυτά ήταν ξεκάθαρα. Η αλήθεια όμως, δεν ήταν. Οι αρχικές έρευνες εξήγησαν το θάνατο του Λουίς Αντρές ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος, αλλά σχεδόν ένα χρόνο αργότερα οι εισαγγελείς βρήκαν στοιχεία για να ξεκινήσουν έρευνα δολοφονίας. Τι έγινε εκείνη τη μοιραία νύχτα; Η Oneida Escobar, μητέρα του Λουίς Αντρές Κολμενάρες, πήγε στο πάρκο για να αναζητήσει τον γιο της στις 6 τα ξημερώματα αφού η Λόρα και η Τζέσι κάλεσαν τον αδελφό του Λουίς. Αρχικά άρχισε να ψάχνει σε νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία και οι πυροσβέστες διεξήγαγαν εξαντλητική έρευνα στην περιοχή χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στις 31 Οκτωβρίου 2010, η Oneida Escobar παρακάλεσε τους πυροσβέστες και τον αστυνομικό να κοιτάξουν ξανά κάτω από την εκτροπή όπου, σύμφωνα με τον Μορένο, ο Κολμενάρες πήδηξε. Αφού δεν βρήκαν τίποτα, οι πυροσβέστες αποσύρθηκαν. Μια άλλη κλήση ελήφθη την ίδια μέρα το βράδυ και όταν οι πυροσβέστες επέστρεψαν στην αναζήτηση βρήκαν το νεκρό σώμα του Colmenares. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίαςα της. Το αποτέλεσμα της πρώτης αυτοψίας, έδειξε Colmenares είχε βαθμό 3 δηλητηρίασης από αλκοόλ και επιβεβαίωσε την υπόθεση ενός τυχαίου θανάτου. Η υπόθεση έκλεισε, η οικογένεια Κολμενάρες ποτέ δεν αποδέχτηκε αυτή τη θεωρία. Είναι συγκλονιστικό και παραμένει καλά κρυμμένο μυστικό του Netflix. Απόλαυση.

Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τεντ Μπάντι

Πρόσφατες συνεντεύξεις, πλάνα αρχείου και ηχητικά αποσπάσματα από την πτέρυγα των μελλοθάνατων συνθέτουν ένα αιχμηρό πορτρέτο του διαβόητου δολοφόνου Τεντ Μπάντι. Ένα διεστραμμένο μυαλό. Μια κληρονομιά από αίμα. Τα κίνητρα των φόνων του Τεντ Μπάντι γίνονται τρομακτικά ξεκάθαρα. Δύο δημοσιογράφοι προσπαθούν να καταγράψουν με ακρίβεια την ιστορία του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου Τεντ Μπάντι, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος. Ο Τεντ Μπάντι θεωρήθηκε από τους πιο αιμοσταγείς και ψυχοπαθείς κατά συρροή δολοφόνους στις ΗΠΑ. Και όμως παραλίγο να μην πιαστεί ποτέ ή και να την γλυτώσει καταφέρνοντας να αποδράσει δύο φορές. Με βαριά παιδικά τραύματα ο Μπάντι μετατρέπεται σταδιακά σε  απαγωγέα, βιαστή, δολοφόνο και νεκρόφιλο. Από το 1974 μέχρι το 1978 ο Τεντ Μπάντι δολοφόνησε και κακοποίησε με το πιο απεχθή τρόπο δεκάδες νεαρές γυναίκες από τα βουνά της Γιούτα και του Σιάτλ μέχρι τις ακτές της Φλόριντα. Την 30η επέτειο της εκτέλεσης του Τεντ Μπάντι, το Netflix κυκλοφόρησε ένα υλικό με πάνω από 100 ώρες συνεντεύξεων με τον ίδιο τον Μπάντι για να βουτήξει στο μυαλό του ίδιου του κακού. Οι κοπέλες έβλεπαν έναν όμορφο, καλοντυμένο, ευγενικό νεαρό και δέχονταν πρόθυμα να τον ακολουθήσουν. Πριν εκτελεστεί σε ηλεκτρική καρέκλα το 1989, ο Μπάντι παραδέχτηκε την απαγωγή και την δολοφονία τουλάχιστων 36 γυναικών, παρόλο που ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος.

Το Ανθρωποκυνηγητό

Έχοντας λίγα στοιχεία και ένα πανικόβλητο κοινό, το FBI καλεί ένα νέο είδος αναλυτή για να βοηθήσει στον εντοπισμό του διαβόητου Γιουναμπόμπερ. Το 1995, ο Τζιμ Φιτζέραλντ, νέος αναλυτής, καλείται να συμμετέχει στην ομάδα δράσης που έχει αναλάβει την ταυτοποίηση και σύλληψη του τρομοκράτη ονόματι Γιουναμπόμπερ. Οι Σαμ Γουόρθινγκτον και Πολ Μπέτανι συγκρούονται σε αυτό το ρεαλιστικό θρίλερ. Ο μόνος τρόπος να αναδειχθεί στο FBI είναι να εντοπίσει και να συλλάβει τον πλέον ασύλληπτο τρομοκράτη της χώρας. Μίνι σειρά 8 επεισοδίων που έχει ως επίκεντρο την ιστορία του βομβιστή Ted Kaczynski, γνωστού και ως Unabomber, ο οποίος μεταξύ 1978 και 1995 σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε 23 ακόμα, αντιτιθέμενος στη βιομηχανοποίηση και την τεχνολογική εξέλιξη. Ο τρομοκράτης έστελνε βόμβες μέσω ταχυδρομείου, κυρίως σε πανεπιστήμια και σε αεροπορικές εταιρείες, και η έρευνα του F.B.I για τον εντοπισμό του αποδίδονται άψογα και καθηλωτικά σε αυτή τη μίνι σειρά. Τον αποκάλεσαν ιδιοφυΐα, σχιζοφρενή, Αμερικανό αναρχικό, πολέμιο της τεχνολογίας και οικο – τρομοκράτη βομβιστή,  ο Τεντ Καζίνσκι καταδικάσθηκε οκτάκις σε ισόβια, έχει γράψει δεκάδες διατριβές, αλληλογραφεί με τον έξω κόσμο και παίρνει θέση για μια σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας.

Ο Αντεροβγάλτης

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η βρετανική αστυνομία δυσκολεύεται να εντοπίσει —πόσο μάλλον να πιάσει— τον γνωστό ως Αντεροβγάλτη του Γιόρκσαϊρ κατά συρροή δολοφόνο. Αστυνομικοί ερευνητές και μάρτυρες θυμούνται πώς ένας σύγχρονος Τζακ Αντεροβγάλτης έσπειρε τον τρόμο στη βόρεια Αγγλία στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Oι βάναυσες δολοφονίες ιερόδουλων σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές της Αγγλίας ελάχιστα αφορούν την κοινή γνώμη — μέχρι που πεθαίνει μια έφηβη. Πάνω από πέντε χρόνια μετά την πρώτη επίθεση, η αστυνομία κάνει επιτέλους μια σύλληψη, πυροδοτώντας έναν παροξυσμό των ΜΜΕ και κατηγορίες για μια αποτυχημένη έρευνα. Καθώς η αστυνομία αγωνίζεται να καθησυχάσει τον κόσμο, ένας κατά συρροή δολοφόνος γίνεται η σκιά της βόρειας Αγγλίας. H μίνι – σειρά τεσσάρων επεισοδίων (και ντοκιμαντέρ το λες) αναφέρεται ουσιαστικά στον Peter Sutcliffe, γνωστό και ως ”ο Αντεροβγάλτης του Γιορκ”. Η δράση του μεταξύ 1975 και 1980 συγκλόνισε όλη την Αγγλία.Έφτασαν σε σημείο να βγουν σε κανάλια και να του ζητούν να παραδοθεί μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο.

Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες: Το Κυνήγι του Δολοφόνου

Τα φρικτά βίντεο ενός διεστραμμένου εγκληματία ωθούν μια ομάδα από ερασιτέχνες διαδικτυακούς ντετέκτιβ σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό που οδηγεί σε έναν σκοτεινό υπόκοσμο. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ κέρδισε Emmy Καλύτερου Σεναρίου σε Μη Μυθοπλαστικό Πρόγραμμα. Ένα σοκαριστικό βίντεο στο Internet φέρνει κοντά μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα ζωόφιλων με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης. Ο στόχος τους όμως ετοιμάζει κι άλλες φρίκες. Όταν ανεβαίνει στο Internet ένα βίντεο με έναν μυστηριώδη άντρα που σκοτώνει δύο γατάκια, χρήστες του Internet από όλο τον κόσμο αναλαμβάνουν να βρουν τον δράστη. Απολαμβάνοντας την προσοχή που έχει τραβήξει, ο φονιάς συνεχίζει να ανεβάζει ακόμα πιο φρικιαστικά βίντεο, καταλήγοντας και στον φόνο.

Καθ’ Ομολογίαν Δολοφόνος

Ο Χένρι Λι Λούκας καταστρέφει τη φήμη του όταν ομολογεί εκατοντάδες ανεξιχνίαστους φόνους. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εξετάζει την αλήθεια – και τις τρομακτικές συνέπειες. O Λούκας άφησε άφωνες τις αρχές περιγράφοντας τα θύματα και εξονυχιστικές λεπτομέρειες από κάθε επίθεση. Παρόλα αυτά, οι δημοσιογράφοι και οι δικηγόροι εντόπισαν απιθανότητες.  Έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που τον ενοχοποίησαν για 197 δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και της ίδιας του της μητέρας. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση αθώος.

Διαβολική Ευφυΐα: Η Αληθινή Ιστορία της πιο Σατανικής Ληστείας Τράπεζας στην Αμερική

Μια αληθινή ιστορία που ξεκινά με τον φρικτό θάνατο ενός πιτσαδόρου που ληστεύει μια τράπεζα έχοντας μια βόμβα γύρω από το λαιμό του. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο αλλόκοτη. Μια ληστεία τράπεζας στην Πενσιλβάνια καταλήγει σε ανατίναξη ενός πιτσαδόρου. σε ζωντανή μετάδοση του κόβουν το κεφάλι προκειμένου να του αφαιρέσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Μπορεί να ήταν όμηρος που εξαναγκάστηκε να διαπράξει το έγκλημα. Μπορεί και όχι. Η αποκάλυψη ενός πτώματος σε καταψύκτη κοντά στη σκηνή του εγκλήματος οδηγεί την αστυνομία σε μια πανέξυπνη γυναίκα με διαταραχές τόσο διανοητικές όσο και προσωπικότητας. ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΚΑΛΗ ΚΑΚΙΑ.