Όσο ο ενθουσιασμός για την ταινία «Μήλα» και το φλερτ της με τα Όσκαρ δεν έχει καταλαγιάσει, ο σκηνοθέτης της, Χρήστος Νίκου, συνεχίζει τη συνεργασία του με τη Κέιτ Μπλάνσετ, η συμβολή της οποίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βρίσκονται τα «Μήλα» στα βασικά φαβορί για είσοδο στην πεντάδα του φετινού Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Η εταιρεία της Μπλάνσετ, Dirty Films, έχει αναλάβει ήδη την επόμενη (και δεύτερη) μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, που θα είναι αγγλόφωνη. Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία θα έχει τίτλο “Fingernails” και ο πρωταγωνιστικός ρόλος ήδη ανήκει στην Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ηθοποιός, κατά το ρεπορτάζ, υπέγραψε αμέσως, αφού έχει δει τα «Μήλα» και έχει ενθουσιαστεί.

Αυτή την περίοδο, ο Νίκου σε συνεργασία με τον Σταύρο Ράπτη και τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ, ολοκληρώνει το σενάριο, το οποίο και θα ακολουθεί μια γυναίκα, την Άννα, που υποψιάζεται ότι η σχέση της με τον σύντροφό της μπορεί να μην είναι αληθινή. Προσπαθώντας να βρει λύση, θα δουλέψει μυστικά για ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που έχει δημιουργηθεί για να τεστάρει αν υπάρχει αληθινή αγάπη σε ζευγάρια που βρίσκονται σε απόγνωση.

“Δημιουργήσαμε την Άννα έχοντας στο μυαλό μας την Κάρεϊ Μάλιγκαν και είμαστε ενθουσιασμένοι που δέχτηκε αμέσως να την υποδυθεί. Είναι μια τόσο ταλαντούχα και μαγνητική ηθοποιός και με συνεπήρε η ερμηνεία της στο Promising Young Woman”, ανέφερε ο Νίκου.

Η Μάλιγκαν μετρά ήδη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ (το 2010 με την ταινία “An Education”), ενώ είναι πιθανό να είναι και φέτος υποψήφια για την ερμηνεία της στο “Promising Young Woman”.