Ελάτε. Μεταξύ μας μιλάμε. Ας παραδεχτούμε, σαν μεγάλα παιδιά, πως στο άκουσμα του δίωρου περιθωρίου που μας δόθηκε για να μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας στην αγορά, όλοι σκεφτήκαμε πως το δίωρο θα πάει περίπατο. Γιατί ποιος μας απαγορεύει να στείλουμε κι άλλο μήνυμα στην τελική και το δίωρο να γίνει τετράωρο, και το τετράωρο εξάωρο; Γενικώς, με τα μηνύματα στο 13033, sky is the limit, έστω μέχρι τις εννιά.

Αυτό ακριβώς φαίνεται να απασχολεί και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τον συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα». Ο Π.Σταμπουλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο που θα περιορίζει τις ώρες κατά τις οποίες θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν ψώνια, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στο μεταξύ, ο Σταμπουλίδης μπορεί να μας «τσάκωσε», μιας και ανέφερε πως είναι λάθος να πιστεύουμε πως ξεγελάμε το σύστημα όταν στέλνουμε πολλά SMS, αλλά περιορισμός σε αυτά δεν προβλέπεται. Αντίθετα, αποκάλυψε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, βάζουν και την ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis στο παιχνίδι. Τι σημαίνει αυτό;

Εδώ ξεκινάει το καλό:

Ο πολίτης θα βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει εωσότου ολοκληρώσει τη μετακίνησή του. Ναι, όσο ψάχνουμε να παρκάρουμε κορνάροντας στην κίνηση σαν μανιακοί, όσο θα περιμένουμε ουρές μέχρι να μπούμε σε ένα κατάστημα, όσο θα κάνουμε έρευνα για το τί ακριβώς θέλουμε να αγοράσουμε και μέχρι να πληρώσουμε, το χρονόμετρο θα είναι εκεί. Θα μας θυμίζει πως ο χρόνος δεν είναι φίλος μας, το στρες θα είναι στο θεό και θα τρέχουμε πανικόβλητοι να προλάβουμε για ακόμα μια φορά την άμαξα που θα γίνει κολοκύθα. Για αυτή τη μεταμόρφωση θα μας ενημερώνει η εφαρμογή. Με το ένα μάτι στο timer και το άλλο στις βιτρίνες και τους πάγκους, η απελπισία δε θα λείψει στιγμή από τις ζωές μας. Αυτό είναι εγγύηση. 

Όσο μάς σκεφτόμαστε να τρέχουμε σαν τους τρελούς με ένα χρονόμετρο στο χέρι, απορούμε και πώς ακριβώς μπορεί να μειώσει τον συνωστισμό αυτό το άγχος, αλλά τέλοσπάντων. Βέβαια, ενώ, για καλή μας τύχη ο Π.Σταμπουλίδης αντιλαμβάνεται τους ηλικιωμένους ως βασικό εμπόδιο για την υλοποίηση του εγχειρήματος και εμείς νιώθουμε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά που υπάρχουν, το μέτρο φαίνεται να έχει περάσει στο φάσμα των σοβαρών συζητήσεων, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να το εξετάζει σοβαρά, όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κ.Πιερράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Πόσο έτοιμοι νιώθουμε και για αυτό; Καθόλου.