Τα νέα για τους Έλληνες στρατιώτες δεν είναι και πολύ καλά. Πολλοί (όχι όλοι), θα υπηρετήσουν 3 επιπλέον μήνες και έτσι η γνωστή στους περισσότερους 9μηνη θητεία θα γίνει 12μηνη. Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των Οπλιτών του Στρατού Ξηράς με με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Από πότε θα ισχύσει αυτό; Από την επόμενη σειρά κατάταξης, δηλαδή τον Μάιο.

Είναι λογικό κάποιοι να μην είδαν την απόφαση αυτή με καλό μάτι. Ποιος θέλει να περάσει 12 μήνες από τη ζωή του σε ένα στρατόπεδο και να αφήσει πίσω του την κανονική (καλά, όχι και τόσο τον τελευταίο καιρό) ζωή του; Κανείς, ίσως ελάχιστοι. Ο στρατός, όμως, έχει και τα καλά του. Φορώντας τα χακί πολλοί βρήκαν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, απορρίπτοντας τη σχολή που ήθελαν να ακολουθήσουν ή έχουν ήδη παρακολουθήσει. Πέταξαν τα πτυχία τους στα σκουπίδια για να κάνουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει.

via GIPHY

 

Αυτή η στροφή γινόταν σε μόλις 9 μήνες, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε 12. Ένας στρατιώτης, εκτός από το να υπηρετεί και να προστατεύει τα σύνορά μας, θα ασχοληθεί με το χόμπι του. Ο στρατός θα φημίζεται πια για τη βοήθεια που προσφέρει στους φαντάρους να αναδείξουν τα πραγματικά τους ταλέντα. Δεν θα είναι και τόσο άσχημα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να τρομοκρατήστε. Νεράκι θα περάσει (ίσως και όχι). Ας επικεντρωθούμε στα θετικά. Ο στρατός φτιάχνει καριέρες, ιδίως τώρα που θα περάσετε περισσότερο χρόνο γυαλίζοντας χωρίς λόγο τις αρβύλες σας. Επιλέξτε μία από τις παρακάτω κατευθύνσεις και απολαύστε τη θητεία σας.


Σπουδές Κινηματογράφου (TikTok)

Στους 9 μήνες ή στους 8, ανάλογα, προλαβαίνεις να μάθεις αρκετά καλά τον μαγικό κόσμο του TikTok. Κάποιοι, μάλιστα, είναι τόσο καλοί και διαθέτουν τέτοια φαντασία που θα μπορούσαν είτε να γίνουν ηθοποιοί είτε σκηνοθέτες. Με τους 3 επιπλέον μήνες στην πλάτη τους, οι σύγχρονοι φαντάροι θα παραδώσουν σε όλους μας μαθήματα κινηματογράφου αφού θα έχουν περισσότερο χρόνο να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Σκεφτείτε όλες τις ταινίες μικρού μήκους που βλέπουμε κατά καιρούς στη δημοφιλή πλατφόρμα. Τα χορευτικά, τις ερμηνείες, το πώς η δύσκολη ζωή ενός στρατιώτη που υπερασπίζεται την πατρίδα από το ΚΨΜ μετατρέπεται σε τέχνη. Τώρα πια θα έχουμε περισσότερο υλικό και μην σας προκαλέσει εντύπωση αν κάποιοι φαντάροι/TikTokers βρεθούν στο Χόλιγουντ.

Διατροφολόγοι (κρουασάν)

Όλοι όσοι έχουμε υπηρετήσει την πατρίδα ξέρουμε για την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του Έλληνα στρατιώτη και του κρουασάν. Για έναν φαντάρο που περνάει δύσκολα στον θάλαμό βλέποντας influencers στο Instagram ή ακούγοντας το νέο τραγούδι του Σαμπάνη, το κρουασάν είναι η μόνη του διέξοδος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταναλώσεις. Με πατατάκια, με κοτόπουλο, με φασολάδα, με τα πάντα. Αν ρωτήσεις έναν στρατιώτη μετά το τέλος της θητείας του τι είναι αυτό που κρατάει από τον στρατό, η απάντησή του είναι «κρουασάν». Θυμάσαι την πρώτη μέρα σου στο στρατό; «Κρουασάν». Γιατί είσαι αξύριστος; «Κρουασάν». Όλα γυρίζουν γύρω από εκεί. Υποστηρίζουν ότι πάει με όλα και ότι δεν παχαίνει. Κώστας, 11 κιλά πάνω μετά από 9 μήνες. Δεν θα ήθελα να με φανταστώ στους 12.

via GIPHY

 

Φωτογράφοι (κρατάω άδειο όπλο)

Ξέρουμε. Λίγο η απόσταση με την κοπέλα, λίγο οι πέτρες που βρίσκεις στις φακές, λίγο η αϋπνία, λίγο ότι βαρέθηκες να επιμένεις ότι «πάλιωσες» ενώ έχεις μπροστά σου άλλους 6 μήνες, σε οδηγούν σε μια εσωτερική απομόνωση. Το πρώτο που κάνεις, είναι να πιάσεις το κινητό στα χέρια σου (αν το άφησες ποτέ) και να δείξεις σε όλους πως, οκ, περνάς δύσκολα αλλά η πατρίδα έρχεται πάντα πρώτη. «Ε, Μιχάλη, βγάλε με μια φωτό ρε φίλε». Και ο Μιχάλης σε βγάζει φωτογραφία που κρατάς το άδειο όπλο στο θάλαμο ή στη σκοπιά. Το κλικ αυτό θα το ζήλευαν και οι πιο γνωστοί φωτογράφοι του κόσμου. Τέλειος φωτισμός, άψογο φίλτρο και κανένα σημάδι ότι η φωτογραφία είναι στημένη. Σε 12 μήνες εύκολα παίρνεις πτυχίο.

Πρωταθλητισμός (Πινγκ Πονγκ)

Δεν έχω δει στη ζωή μου άτομα με ελάχιστες ώρες ύπνου να προτιμούν τη μικρή ρακέτα στο χέρι τους από το μαξιλάρι του κρεβατιού τους. «Έλα ρε, πρωταθληματάκι» έλεγε ένας και 20 άτομα περικύκλωναν το τραπέζι του πινγκ πονγκ. Απίθανα χτυπήματα, εντάσεις, φωνές, ακόμα και τσακωμοί για το αν ο πόντος μετράει ή όχι. Υπήρξαν άτομα στη θητεία μου που δεν είχαν πιάσει ποτέ ρακέτα στη ζωή τους και απολύθηκαν έχοντας κερδίσει μίνι πρωταθλήματα στο ΚΨΜ. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί παίζουν πια επαγγελματικά. Οι φαντάροι που θα κάνουν 12μηνη θητεία είναι σίγουρο πως θα γίνουν ακόμα καλύτεροι.

via GIPHY

 

Συνεργεία Απεντόμωσης (ειδικότητα στους κοριούς)

Είναι άσχημο να ξυπνάς και το χέρι σου να έχει γεμίσει με τσιμπήματα από κοριό. Ακόμα πιο άσχημο είναι να σε έχει τσιμπήσει στο πρόσωπο. Τι έκανε λοιπόν όταν ο διοικητής μάθαινε για τέτοια περιστατικά. Σε έβαζε να κάψεις το κρεβάτι του. Βρείτε μου έναν που να υποστηρίζει ότι έδιωξε τους κοριούς με αυτό τον τρόπο. Για κάποιο λόγο οι φαντάροι συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο μέχρι και σήμερα. Ε, τώρα θα το κάνουν για επιπλέον 3 μήνες. Αν δείτε φίλους σας να ανοίγουν συνεργία απεντόμωσης μετά τον στρατό μην τους εμπιστευτείτε, θα κάψουν απλά το κρεβάτι σας.