Ο Τάσος Ψαρομπάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Facebook χλευάζει την καταγγελία δημοσιογράφου η οποία υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, πολλές γυναίκες κάνουν γνωστές τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. Η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρθηκε στην σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε όταν ήταν νεαρή συντάκτρια στον Ριζοσπάστη και διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως υποστηρίζει, είχε κλείσει ραντεβού στο υπουργείο με τον υφυπουργό ο οποίος πήγε να της ξεκουμπώσει το φόρεμα. Εδώ ολόκληρη η ανάρτησή της:

Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα…

Δημοσιεύτηκε από Ioanna Iliadi στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

 

Ο Τάσος Ψαρόμπας σχολίασε τα όσα έγραψε η δημοσιογράφος χρησιμοποιώντας αποκρουστικές εκφράσεις και προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει τις γυναίκες αλλά το ΚΚΕ με το οποίο τον χωρίζουν πολλά και πως η τοποθέτησή του «ήταν λίγο λάθος».

Όπως ήταν λογικό, υπήρξαν αντιδράσεις και κατέβασε την ανάρτησή του με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να ζητούν την παραίτησή του και την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Όσο «μετανιωμένος» και να δηλώνει κάποιος, εν έτει 2021 και μετά από τόσες σοβαρές καταγγελίες, πολλοί εξακολουθούν να μην κατανοούν το πόσο τραυματική μπορεί να είναι η σεξουαλική παρενόχληση για μια γυναίκα.