Σε εκπομπή του Alpha, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Τάσος Μπουντούρης, έδωσε ρεσιτάλ σεξισμού, αμφισβητώντας ακόμα και το ίδιο το γεγονός του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου, χαρακτηρίζοντας θύμα τον θύτη και κάνοντας δηλώσεις που ρίχνουν την ευθύνη στην ίδια την αθλήτρια που, όπως είπε ο Μπουντούρης, «μόνη της άνοιξε την πόρτα».

Αφορμή για την εμφάνισή του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στάθηκαν τα συνθήματα που η Ομάδα Αγωνιστών από τις γειτονιές του Πειραιά έγραψαν στους τοίχους έξω από το μαγαζί του, κατηγορώντας τον για σεξισμό. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είχαν καθόλου άδικο, μιας και ο ίδιος κυριολεκτικά δικαίωσε τις κατηγορίες με τις δηλώσεις του για την υπόθεση βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το μέρος του θύτη φαίνεται να παίρνει ο Ολυμπιονίκης, δηλώνοντας πως δε θα έπρεπε καν να δικαστεί. Τόνισε συγκεκριμένα: “Θα παραβλέπουμε τους δικηγόρους και τους Εισαγγελείς; Την ελληνική νομοθεσία; Δικτακτορία έχουμε; Τον γνωρίζω καλά τον άνθρωπο. Έχει προσφέρει τεράστιο έργο. Είναι οικογενειάρχης, έχει εγγόνια και έχει τη χειρότερη αρρώστια που τον σκοτώνει. Να δικαστεί και να του φάμε το κεφάλι εμείς, αλλά να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Γιατί προτρέχουμε; Κακώς αναφέρομαι στην Μπεκατώρου, έχει τελειώσει το κεφάλαιο Μπεκατώρου”.

“Δεν υπάρχει βιασμός”

“Όσοι αναφέρονται κατά της βίας είναι κτήνη. Δεν υπάρχει βιασμός, το πήρε πίσω η Μπεκατώρου. Πού υπάρχει βία, όταν της είπε γλυκά λόγια και ενέδωσε και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της; Σας παρακαλώ, μπορούμε να μάθουμε άπαντες την αλήθεια; Και θα του φάμε το κεφάλι του ανθρώπου. Να μάθουμε την αλήθεια. Δεν στηρίζω τον άνθρωπο, στηρίζω τη δικαιοσύνη. Είμαι πιο δεξιός και από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε βουλιάξει τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι τραγικό. Αν η Σοφία φώναζε με μια φωνή, δεν θα σταμάταγαν τα πάντα; Μπορεί να είναι και τα δύο θύματα. Δεν λέω για θύμα και θύτης. Μπορεί να έχει γίνει άλλη χρήση. Φοβάμαι για τα μέλη της Ομοσπονδίας”, ανέφερε.

Σε άλλα νέα, σύμφωνα με τον κύριο Μπουντούρη, αν τα γλυκόλογα αναιρούν τον βιασμό, προσπερνούν την ύπαρξη ή όχι της συναίνεσης, η οποία πιθανότατα δίνεται άτυπα μέσα από το άνοιγμα μιας πόρτας. Πιστεύαμε πως δε θα μπορούσαμε να ακούσουμε κάτι άλλο εξοργιστικό που να αφορά αυτή την υπόθεση, αλλά προφανώς κάναμε λάθος.