Όσο εμείς εδώ σχολιάζουμε την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, για τις ζωές στο Καρά Τεπέ ο σχολιασμός είναι πολυτέλεια. Για ακόμα μια φορά πλημμύρισε, αλλά και πάγωσε αυτή τη φορά, ο «καταυλισμός», ή αλλιώς κολαστήριο τύπου Μόρια νούμερο δύο.

Ναι, ο καιρός για ακόμα μια φορά ανέδειξε όλα τα προβλήματα του Καρά Τεπέ, το οποίο -όπως συνηθίζει- μετατράπηκε και πάλι σε λίμνη που αυτή τη φορά πάγωσε από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια, κάνοντας εμφανή την προχειρότητα με την οποία δημιουργήθηκε εξαρχής.

https://twitter.com/hashtag/LeaveNoOneBehind?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι αιτούντες άσυλο βρέθηκαν εκτεθειμένοι στο κρύο, έχοντας να παλέψουν με τους ανέμους και κακοκαιρία. Οι γιατροί και η επιτροπή εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό εξέδωσαν ανακοίνωση για τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο στο Καρά Τεπέ.

Στην ανακοίνωση γίνεται, μεταξύ άλλων, εκτενής αναφορά στις ελλείψεις του καταυλισμού ακόμα και σε στοιχειώδεις παροχές της καθημερινότητας, όπως είναι η πρόσβαση σε ζεστό νερό και τουαλέτες.

Ο Ιάσων Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook καταγγέλλει πως το γεγονός πως 20.000 αιτούντες άσυλο είναι θαμμένοι στο χιόνι και τις λάσπες και αυτό δεν αποτέλεσε ούτε τελευταία είδηση στην ελληνική τηλεόραση. Μάλιστα, όπως γράφει, σύμφωνα με νέα οδηγία, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο μέσα από το Καρά Τεπέ. Σε περίπτωση παραβίασης, η αστυνομία θα καταστρέφει τα τηλέφωνα.

Ούτε ως τελευταία είδηση δεν παίζει στην ελληνική τηλεόραση ότι 20.000 αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά είναι θαμμένοι…

Δημοσιεύτηκε από Iasonas Apostolopoulos στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

«Γη είναι η κόλαση που ετοιμάστηκε για τους πρόσφυγες», καταλήγει χρησιμοποιώντας τα λόγια του Άσραφ Φαγιάντ και δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.