Μπορεί στη χώρα μας να μην ασχολούμαστε πια στον ίδιο βαθμό με τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο, αυτό δε σημαίνει όμως πως το FBI δεν κάνει την δουλειά του για να βρει τους ταραξίες.

Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι και ο Τζον Σάφερ, ιδρυτής του ιστορικού χέβι μέταλ γκρουπ, Iced Earth. Όπως γράφει το TMZ, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες είδαν τον κιθαρίστα στο κατώφλι τους στην Ιντιάνα την Κυριακή, όταν και παραδόθηκε. 

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει 6 κατηγορίες: Εν γνώσει εισόδου και παραμονής σε Κτήριο ή Χώρους οριοθετημένους ως Απαγορευμένη Περιοχή δίχως νόμιμη άδεια, διακοπή της ομαλής συμπεριφοράς των κυβερνητικών επιχειρήσεων, συμμετοχή εν γνώσει του σε μια πράξη σωματικής βίας εναντίον οποιουδήποτε ατόμου ή περιουσίας σε οποιοδήποτε περιορισμένο προς το κοινό κτίριο ή χώρο, βίαιη είσοδος και άτακτη συμπεριφορά σε κτίριο του Καπιτωλίου, συμμετοχή σε πράξη σωματικής βίας σε κτίριο του Καπιτωλίου και παρέλαση, διαδήλωση ή πρόκληση αναταραχής σε κτίριο του Καπιτωλίου.

 

Όπως διαβάζουμε, ο Σάφερ κατονομάστηκε ως ένας εκ των διαδηλωτών λίγο μετά το χάος στο Καπιτώλιο. Μέρες πριν την εισβολή ήταν παρών σε διάφορες διαμαρτυρίες υποστηρίζοντας τον πρόεδρο Τραμπ και τα σενάριά του περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές. Στις 6 Ιανουαρίου, είδαμε το πρόσωπό του σχεδόν σε κάθε αίθουσα του Καπιτωλίου, με τον ίδιο να νοιάζεται ιδιαίτερα για το αν αυτό φαίνεται ή όχι. Οι ίδιοι οι Iced Earth εξέδωσαν ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν το όνομα του Σάφερ.

«Σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε ούτε υποστηρίζουμε εξεγέρσεις ή τις πράξεις βίας στις οποίες ενεπλάκησαν οι διαδηλωτές στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ελπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στα γεγονότα εκείνης της ημέρας να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι υποθέσεις τους να διερευνηθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

Να ευχηθούμε καλή έμπνευση.