Ο Βραζιλιάνος “μάγος” της μπάλας, γεννήθηκε σε μια κακόφημη φτωχογειτονιά στο ούτως ή άλλως επικίνδυνο Πόρτο Αλέγκρε. Μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που ακούμπησαν ποτέ ποδοσφαιρική μπάλα. Η γενιά μου θα θυμάται τον Ρόνι ως τον άνθρωπο με το μόνιμο χαμόγελο και τον άνθρωπο που μας έκανε σε κάθε του αγώνα να λέμε “Πως διάολο το έκανε αυτό;”

Τα χρόνια περνάνε όμως, οι καταστάσεις και οι προτεραιότητες αλλάζουν και κάποιοι άνθρωποι μας ξανά συστήνονται. Ο Βασίλης Κικίλιας για παράδειγμα. Οι γονείς μας τον γνώρισαν ως μέτριο μπασκετμπολίστα, εμείς ως ανύπαρκτο υπουργό Υγείας. Ή το ΠΑΣΟΚ​. Οι γονείς το γνώρισαν ως τον προοδευτικό πόλο της εποχής τους, εμείς ως ανέκδοτο ή δεκανίκι της ΝΔ. Ή τον Αλέξη τον Τσίπρα. Οι γονείς μας τον γνώρισαν σε μια πορεία να τους κάνει τράκα φιλτράκια και εμείς ως πρωθυπουργό. Μην μακρηγορώ, το ίδιο συνέβη και με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα ή Ροναλντίνιο. Εμείς τον γνωρίσαμε ως έναν μάγο της μπάλας, τα μικρά μας αδέρφια ως έναν τύπου που μπλέκεται με ντρόγκια και τραπ μουσική.. 

Ο Ρόνι εδώ και αρκετά χρόνια έχει αλλάξει συμπεριφορά. Το 2020 μάλιστα, κρατήθηκε σε φυλακή της Παραγουάης (έναν μήνα παρακαλώ), εξαιτίας ενός πλαστού διαβατηρίου που βρέθηκε στην κατοχή του. Για τους λάτρεις της στατιστικής ο μήνας που έκατσε ο Ρόνι στη φυλακή, είναι περισσότερος χρόνος από όσον έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. όλοι οι  Έλληνες τράπερς στη ζωή τους. Προχωράμε. 

Έχοντας λοιπόν εμπειρίες ζωής που όπως καταλαβαίνετε λίγοι από εμάς θα ζήσουμε, όπως πχ να τραγουδήσουμε αγκαλιά με τον Σεφερλή στα μπουζούκια, ο Ροναλντίνιο συμμετέχει σε τραπ βίντεο κλιπ νέων καλλιτεχνών. Το “Tropa de Bruxo” που στα ελληνικά σημαίνει “ο θίασος του Μάγου”. Δεν χώνει ρίμες, απλώς υπάρχει. Χορεύει με μοντέλα, καπνίζει πούρα και κάνει ποδαράκια με μια μπάλα. Α, και χαμογελάει προφανώς.

Σε δηλώσεις που έκανε σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα, λέει χαρακτηριστικά: “Το Tropa de Bruxo είναι ένα project ανάμεσα σε μένα και στο Wusta Studio. Θέλω να αναδείξω νέους καλλιτέχνες, αλλά και να ωθήσω ακόμα και ήδη γνωστούς μουσικούς να γίνουν καλύτεροι. Η μουσική ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου και μεταμορφώνω κομμάτια της καθημερινότητας μου σε μουσική. Οπότε, μπορείτε να περιμένετε πολλές συνεργασίες, σε συνδυασμό βέβαια με τα οκτώ τραγούδια που θα κάνουμε. Θέλω όλοι να ασχοληθούν με την trap μουσική”. 

Με λίγα λόγια ο Βραζιλιάνος θέλει να γίνει κάτι σαν τον Υποχθόνιο αλλά μέχρι τώρα είναι σαν την Έλενα Κρεμλίδου. Κάνει τη γλάστρα σε βίντεο κλιπ τραπάδων. Θείο Ρόνι, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Εμείς είμαστε μαζί σου ό,τι κι αν κάνεις. Άντε και στο Survivor!