Έγινε αυτό που ελπίζαμε. Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μεπακτώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από έναν άνθρωπο στον χώρο της ιστιοπλoΐας, τον οποίο η ίδια έβλεπε περισσότερο σαν πατρική φιγούρα κι άλλες αθλήτριες καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά. Ναι, από ένα σημείο και μετά, η ατιμωρισία πέφτει σε τοίχο και κανένας βιαστής δεν τη βγάζει καθαρή. Ειδικά, όταν τόσες γυναίκες είναι ενωμένες.

Η Σοφία Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για την εμπειρία της, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε και κατονόμασε τον άνθρωπο που την κακοποίησε. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, νυν αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Εταιρείας και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος και εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ναι, ο βιαστής πολλές φορές έχει δυο τρεις βαρύγδουπους ρόλους, υφιστάμενους να διαχειριστεί και κατά τα άλλα ζει την πολυτέλεια του να είναι κανείς “υπεράνω κάθε υποψίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Τα προβλήματα με τον νόμο και τις καταγγελίες δεν ξεκινούν τώρα για τον Αδαμόπουλο. Ο Νίκος Κακλαμανάκης έχει δεχτεί φραστική επίθεση από τον Αδαμόπουλο, προσφεύγοντας στην ΕΦΙΠ. Μέχρι τώρα, είναι γνωστό πως ως να διερευνηθεί η υπόθεση, η κομματική ιδιότητα του Αδαμόπουλου αναστέλλεται. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή.