Μας αρέσουν πολύ τα ειδικά σώματα ασφαλείας. Επιτέλους, κάποιος θα μεριμνά για την ασφάλειά σε μέρη όπως ήταν τα πανεπιστήμια. Φοβόμασταν πάρα πολύ εκεί μέσα, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πατούσαμε το πόδι μας στη σχολή, όχι ότι απλά κοιμόμασταν παραπάνω γιατί παίζαμε μέχρι τις 6 το πρωί τίτσου. Και ευτυχώς κάποιος έκανε την επιθυμία μας πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση δεν θα μείνει εκεί. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και έκανε γνωστό πως θα το πάνε πολλά βήματα παρακάτω με τη δημιουργία ενός νέου ειδικού σώματος ασφαλείας. Ήδη, μάλιστα, έχουν γίνει επαφές με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μέχρι να γίνει αυτό, υποστήριξε ότι τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν. Τσαμπατζήδες, όλα εδώ πληρώνονται. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι είπε: «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε».

Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και προτείνουμε μερικές ακόμα ιδέες για να διευκολύνουμε το έργο της κυβέρνησης αν και όπως μας έχουν ενημερώσει, οι προτάσεις αυτές έχουν ήδη συζητηθεί από τους αρμόδιους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τη δημιουργία ειδικών σωμάτων για:

Παραλίες

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους. Αμέτρητοι αργόσχολοι κάθονται με τις ώρες στις ξαπλώστρες με αποτέλεσμα αυτοί που περιμένουν να αδειάσει μία, να καίγονται στον ήλιο. Πρόβλημα και με τις ρακέτες που δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει το μπαλάκι στο δόξα πατρί. Οι και καλά δήθεν φωτογραφίες επίδοξων ινφλουένσερ πρέπει να κοπούν και αυτές. Το ίδιο ισχύει και τα μαγιό «τυροπιτάκια», έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τα… Ας το αφήσουμε εκεί. Πού είναι η αστυνομία όταν τη χρειάζεσαι;

Πλατείες

Η κωδική ονομασία του ειδικού αυτού σώματος θα είναι «αντι-φούντα» και αυτό γιατί πάνε οι νέοι και καπνίζουν περίεργα τσιγάρα στις πλατείες. Βάζουν και μία απαίσια μουσική που ονομάζεται χιπ-χοπ και νομίζουν πως το ζουν στο Χάρλεμ ενώ είναι στα Πετράλωνα. Ας βάζανε τουλάχιστον ελληνική παροδοσιακή μουσική. Εκεί φαινεται ποιος είναι πατριώτης και ποιος όχι. Δεν μπορείς να κάτσεις σαν άνθρωπος σε ένα παγκάκι και να φιλήσεις την κοπέλα σου, αμάν πια.

Τράπεζες

Προέχει η διασφάλιση του καπιταλιστικού συστήματος. Οι τράπεζες είναι κύριο γρανάζι του και η κακή εξυπηρέτηση και το μπάχαλο δημιουργείται έξω και μέσα από τις τράπεζες για το ποιος προηγείται, δεν ανήκουν στο καπιταλιστικό ιδεώδες. Κάποιος πρέπει να επιβάλλει την τάξη και να συμμορφώνει όσους ρωτάνε «για το ATM περιμένετε ή για να μπείτε;» και όσους δυσφορούν λέγοντας «έχουμε φύγει από τη δουλειά μας δεν μπορούμε να περιμένουμε εδώ πέντε ώρες», λες και εμείς πήγαμε για διακοπές.

Ποδοσφαιρικά γήπεδα τοπικών κατηγορίων

Δεν έχουν ψυχή οι διαιτητές και οι επόπτες, δεν κατάλαβα; «Λάινσμαν» το ένα, «λάινσμαν» το άλλο. Πότε θα μπει ένα τέλος σε αυτό; Χρειάζεται ένα ειδικό σώμα να εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να απαγορεύει τις γραφικότητες «όπως το σφύρα καλά», «ξέρουμε πού μένεις», «ξέρουμε πού πίνεις καφέ» και «για βγες έξω, σε περιμένουμε». Εν τω μεταξύ 8/10 φορές ο διαιτητής ήταν σωστός αλλά δεν έχει σημασία, το κομμάτι μας να κάνουμε. Ναι;  «Ναι, ποιος είναι;» είναι η απάντηση 

Πλύσιμο αυτοκινήτων με λάστιχο

Μιλάμε για την υπέρτατη ψύχωση. Ο 67χρονος γείτονας πλένει το αυτοκίνητο με το λάστιχο για δύο ώρες με το νερό να έχει μπει μέχρι και στα σπίτια μας. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ένα αυτοκίνητο του 1982, από τις καλές εποχές, με το εσωτερικό του να μυρίζει χειρότερα και από καπνοβιομηχανία. Συνήθως βρέχει μετά από δύο ώρες ή κάνει την ανάγκη του ένα διερχόμενο περιστέρι. Ως πότε θα χαλάμε άσκοπα νερό, μου λέτε;

Facebook/Instagram

Να απαγορευτεί το ανελέητο σπαμ από τύπους που ακούνε σκυλάδικα και αφιερώνουν στην καψούρα τους 23 τραγούδια στη σειρά. Το ίδιο και σε όσους κάνουν κοινοποίηση παρουσίας σε μαγαζιά. Να περιοριστούν τα αχρείαστα live στο instragram από δεκαπεντάχρονα που απλά διαβάζουν σχόλια. Άνθρωποι είμαστε και εμείς, λυγίσαμε τόσα χρόνια. Περιμένουμε να μπει μια τάξη.