Η σκηνή στο "Νονό" που έσωσε τον Φράνσις Φορντ Κόπολα από την απόλυση

Ακόμα και αυτός βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Η σκηνή στο "Νονό" που έσωσε τον Φράνσις Φορντ Κόπολα από την απόλυση

Ακόμα και αυτός βρέθηκε σε δύσκολη θέση.


Για πολλούς φίλους του κινηματογράφου, ο Νονός ή καλύτερα το The Godfather (για να γεμίσει το στόμα μας), είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Λάθος, οι δύο πρώτες ταινίες του Νονού είναι οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν, ακόμα περισσότεροι, όμως, θα συμφωνήσουν.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο σκηνοθέτης της τριλογίας, ο οποίος σίγουρα θα μνημονεύεται για τη συνεισφορά του στο σινεμά ακόμα και σε έναν αιώνα από τώρα, όταν οι επόμενες γενιές θα κάνουν digging στις καλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα, παραλίγο να απολυθεί. Είναι αλήθεια, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.

via GIPHY

Δεν ήταν καν η πρώτη επιλογή. Χρειάστηκε να απορρίψουν την σκηνοθετική καρέκλα άτομα όπως ο Άρθουρ Πεν, Ελία Καζάν, Ρίτσαρντ Μπροοκς και Κόστα-Γκράβας για να καταφέρει ο Κόπολα να κάτσει σε αυτή. Η Paramount ζητούσε αίμα, ναρκωτικά και σεξ. Ο Κόπολα τους έδωσε ένα αποτέλεσμα πιο φιλοσοφημένο, με μεγαλύτερο βάθος και με εξαιρετικούς διαλόγους. Ευτυχώς.

Το στούντιο άρχισε να τον απειλεί. Εκείνος δεν έδειχνε να δίνει μεγάλη σημασία γιατί γνώριζε πως έχει τον απόλυτο έλεγχο. Πίστευε έντονα σε αυτό που έκανε και το βλέπουμε στο τελικό αποτέλσμα, Όταν βρέθηκε ένα βήμα πριν την απόλυση, οι άνθρωποι της Paramount είδαν την παρακάτω σκηνή, με τον Μάικλ Κορλεόνε να δολοφονεί τους Σολόζο και ΜακΚλάσκι. Ηρέμησαν. Μαζί τους ηρέμησε και ο κινηματογραφικός κόσμος. Μπορείτε να φανταστείτε το Νονό με άλλο σκηνοθέτη;

 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα