Μας λείπει ο Άλαν Ρίκμαν; "Always"

Οι καλύτερες στιγμές του Άλαν Ρικμαν ως καθηγητή Σνέιπ.

Μας λείπει ο Άλαν Ρίκμαν; "Always"

Οι καλύτερες στιγμές του Άλαν Ρικμαν ως καθηγητή Σνέιπ.


Στον κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ένας κατά το ήμισι αγόρι με το όνομα Σέβερους Σνέιπ, γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1960. Από εκεί και πέρα, μεγαλώνοντας, έγινε ένας δυνατός μάγος, Θανατοφάγος, καθηγητής φίλτρων, αγαπημένος villain αλλά και ήρωας. Το τελευταίο το μάθαμε όταν έχασε τη ζωή του στη «Μάχη του Χόγκουαρτς» κάτι που μας έκανε να συμπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ τον χαρακτήρα του τόσο στα βιβλία όσο και στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Το 2016 και σε ηλικία 69 ετών, ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου, Άλαν Ρίκμαν, έφυγε από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από τις ταινίες του Χάρι Πότερ που υποδύθηκε εξαιρετικά τον «κακό» καθηγητή Σνέιπ. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Ρίκμαν είχε προβληματιστεί ιδιαίτερα με αυτό τον ρόλο, αν και εμείς δεν το καταλάβαμε ποτέ. Αυτό, άλλωστε, καθιστά έναν ηθοποιό ικανό.

via GIPHY

Η ίδια η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ευχαρίστησε τον Ρίκμαν που «ερμήνευσε επάξια τον πιο σύνθετο ήρωα» των βιβλίων της. Πώς κατάφερε να μας κάνει να αγαπήσουμε τον χαρακτήρα του ενώ ούτε ο ίδιος δε γνώριζε το μέλλον του στα βιβλία; Λίγο μετά την έκτη ταινία της σειράς, τον «Ημίαιμο Πρίγκιπα», κρατούσε τις δικές του προσωπικές σημειώσεις με τίτλο «Μέσα στο κεφάλι του Σνέιπ» ώστε να καταλάβει καλύτερα τον ρόλο που είχε αναλάβει.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε αν οι ταινίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά, θα είχαν την ίδια επιτυχία χωρίς αυτόν. Η λογική λέει πως ναι, θα ήταν επιτυχημένες αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είχαν την ίδια απήχηση και αυτό γιατί το κοινό δεν θα αποκτούσε τέτοια σύνδεση με έναν αντιήρωα όπως ο καθηγητής Σνέιπ αν στη θέση του Ρίκμαν βρισκόταν κάποιος άλλος. Υπάρχει λογική εξήγηση σε αυτό καθώς ήταν κατά βάση ηθοποιός του θεάτρου και η αυθεντικότητά του ξεχωρίζει.

Αν και πρωταγωνιστής στον σύμπαν της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι ο Χάρι Πότερ, ο Σέβερους Σνέιπ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του, ειδικά στα βιβλία. Στις ταινίες, η σημαντικότητά του είναι ακόμα μεγαλύτερη και ο λόγος είναι ένας: ο Άλαν Ρίκμαν. Ακολουθούν οι κορυφαίες του σκηνές ως καθηγητής φίλτρων στο Χόγκουαρτς. Τελικά, ήταν κάτι περισσότερο από αυτό.

Το πρώτο μάθημα

Η μάχη του με τον Γκίλντροϊ Λόκχαρτ

Όταν αντικατέστησε (για ένα μάθημα) τον καθηγητή Λούπιν 

Όταν προστατεύει τον Χάρι, την Ερμιόνη και τον Ρον

Τα ιδιαίτερα μαθήματα στον Χάρι

Ο απαραβίαστος όρκος

Όταν κάνει γνωστό πως αυτός είναι ο Ημίαιμος Πρίγκιπας

Η μάχη με την καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ

Ο θάνατός του

Always…

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα