Έχετε λογαριασμό στο TikTok; Αν ναι, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να περνάτε αρκετή ώρα στη δημοφιλή πλατφόρμα βλέποντας το ένα βίντεο μετά το άλλο. Είναι αρκετά διασκεδαστικό, αλήθεια. Αν δεν έχετε ενεργό λογαριασμό, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν, θα ζήσετε και χωρίς αυτό, υπάρχει άλλωστε και το Instagram. Γενικά, στο TikTok περνούν όμορφα, ειδικότερα οι νέοι, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν γνωστές τις ανησυχίες τους δημιουργώντας κλιπάκια μερικών δευτερολέπτων. Φίλτρα, μουσική, φαντασία, ίντριγκες, ξέρετε τώρα, τα social media όπως τα έχουμε συνηθίσει και αγαπήσει.

Ξέρετε τι κάνει το TikTok να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ναρκισσιστικές πλατφόρμες; Τα challenges και τα tutorials. Από τα τελευταία viral βίντεο που είδαμε, είχε να κάνει με μια 18χρονη από την Αγγλία που αγόρασε ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου από το eBay για να κάνει λεύκανση στα δόντια της. H Κλόντια, όπως είναι το όνομά της, αδιαφόρησε για τους κινδύνους αλλά, οκ, έγινε viral. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό που μόλις διαβάσατε;

Μια άλλη TikToker, γιατί όπως λέει «δεν είμαι πλούσια», έβαλε στη θέση των δοντιών που τις λείπουν πλαστικές χάντρες που αγόρασε από την Amazon. Πώς το έκανε αυτό; Έβαλε τις χάντρες σε νερό, τις έβρασε και έπειτα τις τοποθέτησε στην οδοντοστοιχία της. Φυσικά και έχει ξεφύγει η κατάσταση, το γνωρίζαμε ήδη, απλά όταν ένας φόβος επιβεβαιώνεται, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Έχουμε δει αρκετά μέχρι τώρα:

https://www.youtube.com/watch?v=eg0pUQs5SiM

Ας περάσουμε τώρα στα challenges τα οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνα από τα παραπάνω πρόσφατα tutorials που κυκλοφορούν στο TikTok. Η ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου μόλις έβαλα την τελευταία τελεία του κειμένου, ήταν το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας νέος για να γίνει viral. Η απάντηση είναι πολύ μακριά, ακόμα και μέχρι τον θάνατο.

Το challenge του στραγγαλισμού:

Δεν πρόκειται να παραθέσουμε βίντεο για ευνόητους λόγους. Αυτό το challenge δεν είναι καινούργιο και κυκλοφορεί ανάμεσα στους νέους εδώ και αρκετά χρόνια. Ο στραγγαλισμός από τον ίδιο σου τον εαυτό ή από τους φίλους, γίνεται για να φτάσεις στην ευφορία που νιώθει κάποιος όταν εισπνεύσει οξυγόνο μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι για μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αλλά και πολλές πιθανότητες να οδηγεί κάποιος σε θάνατο.

Το challenge με προφυλακτικό

Ένα ακόμα challenge με σκοπό να προκληθεί ασφυξία. Αν και δεν είναι τόσο γνωστό όσο το choking challenge, είναι το ίδιο επικίνδυνο. Οι νέοι γεμίζουν ένα προφυλακτικό με νερό και το φορούν όπως φορούν τις αποκριάτικες μάσκες τους. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στη φωτογραφία.

Το challenge με το κέρμα

Βάζεις έναν φορτιστή στην πρίζα και με ένα κέρμα στην έξοδο του φορτιστή δημιουργείς μια μεγάλη σπίθα. Για ποιο λόγο να κάνεις κανείς κάτι τέτοιο ενώ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει νεκρός;

To challenge της λιποθυμίας

Μια περίοδο βλέπαμε νέους στο TikTok να κουνούν το κεφάλι τους δεξιά και αριστερά για ώρα, μέχρι να λιποθυμήσουν. Όχι, δεν είναι γάτες που κοίταζαν το λέιζερ που κρατάς και ρίχνεις στον τοίχο, είναι άνθρωποι στο TikTok που προκαλούν λιποθυμία στον εαυτό τους.