Σε μια κίνηση που μας έκανε να χαμογελάσουμε προχώρησαν τα ΕΛΤΑ, κυκλοφορώντας μια σειρά από γραμματόσημα, με τίτλο “Παιδί και Γραμματόσημο – Stop Bullying”. Στόχος; Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση στο θέμα του εκφοβισμού, που καταφέρνει να δηλητηριάσει παιδικές καθημερινότητες, στην πιο τρυφερή ηλικία.

Τα εικαστικά, αποτυπώνουν διαφορετικές μορφές του bullying, καθώς και τα προβλήματα της κοινωνικής απομόνωσης, της ντροπής, του φόβου και της περιθωριοποίησης. Αφίσες θα σταλούν σε όλα τα σχολεία, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το φαινόμενο του εκφοβισμού.

Η αναμνηστική σειρά των γραμματοσήμων ονομάζεται “Παιδί & Γραμματόσημο – Stop Bullying”, ενώ η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεισφοράς των ΕΛΤΑ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο βίντεο που συνοδεύει την πρωτοβουλία, αναφέρονται όλοι οι τρόποι με τους οποίους ένα παιδί μπορεί να νιώθει αδύναμο, φοβισμένο και θυματοποιημένο στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται, και αυτή η συνθήκη από μόνη της μας καλεί προς κινητοποίηση. 

Δεν είσαι μόνος.