Μπορεί το concept “ένα σπιτάκι για κάθε αδέσποτο σκύλο εκεί έξω” να μην είναι ακριβώς εφικτό, αλλά έγινε πραγματικότητα για τον Αρκουδέλη, έναν αδέσποτο σκύλο στη Θεσσαλονίκη. Ναι, τα καλά νέα, από εκείνα που σε κάνουν να χαμογελάς, έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, μια βροχερή μέρα, τη στιγμή που σκέφτεσαι πόσα αδέσποτα ζώα μπορεί να έχουν ανάγκη από ένα καταφύγιο αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Αρκουδέλης, ένας αδέσποτος σκύλος που συχνάζει κοντά στον Λευκό Πύργο, απολαμβάνει τη θαλπωρή ενός ολόδικού του σπιτιού, με μόνωση, φτιαγμένο με ειδικά υλικά για να είναι αδιάβροχο και πλήρως σχεδιασμένο με βάση τις διαστάσεις του, με πρωτοβουλία μελών φιλοζωικής οργάνωσης.

Μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» με τη χορηγία εταιρείας που ειδικεύεται σε χειροποίητες κατασκευές για κατοικίδια, μετέφεραν με ειδικό όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης την κατασκευή. Το σπιτάκι μάλιστα αναγράφει το όνομα του «ιδιοκτήτη» του: Αρκουδέλης. Η κατασκευή έχει τοποθετηθεί στο πάρκο της Πλατείας Τσιρογιάννη.

Στο σημείο υπήρχε ένα άλλο σπιτάκι για σκύλους, «αλλά λόγου του όγκου του ο Αρκουδέλης δε χωρούσε μέσα, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και να υποφέρει ακόμα περισσότερο από τα αρθριτικά του, καθώς είναι μεγάλος σε ηλικία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Τώρα, έχει το δικό του, ειδικά προσαρμοσμένο στις διαστάσεις του σπίτι, για να μη βρέχεται και κρυώνει κι ευελπιστώ να γίνει το ίδιο και για τα άλλα αδέσποτα, με τη βοήθεια ιδιωτών ή και εταιριών για να κατασκευαστούν και άλλα παρόμοια σπιτάκια», συνέχισε.