Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, έκανε μια δήλωση, η μάλλον καλύτερα, χρησιμοποίησε μια φράση που αν παίρναμε από ένα ευρώ για κάθε φορά που την ακούγαμε, δε θα ήμασταν εδώ τώρα. θα είχαμε εντοπίσει το ένα και μοναδικό σημείο στον πλανήτη όπου η λέξη «κορωνοϊός» είναι παντελώς άγνωστη, θα είχαμε μαζέψει τα μπογαλάκια μας και θα είχαμε φτιάξει εκεί το τσαρδί μας. Ναι, το τσαρδί μας. 

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι», εκτιμά ο κύριος Αρκουμανέας, χαρακτηρίζοντας ως «αισιόδοξο μήνυμα» την επιστροφή σε κάποιου είδους κανονικότητα, με το άνοιγμα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο, εκτιμά, πως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ανοίγει, υπάρχει το επιδημιολογικό ρίσκο, το οποίο παρατηρούν οι ειδικοί, ώστε να αποφευχθεί η έξαρση. 

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη του ιού, είπε πως το θέμα βρίσκεται υπό παρακολούθηση, με επόμενη προτεραιότητα τη Γ’Λυκείου. «Εμείς βλέπουμε κάθε εβδομάδα τα στοιχεία της Ελλάδας, τα οποία συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ καλά», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνεχίζοντας:

«Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού». 

430.000 δόσεις του εμβολίου μέσα στον Ιανουάριο

Για τους εμβολιασμούς, δήλωσε πως μέχρι και τη χθεσινή μέρα, είχαν εμβολιαστεί 44.000 πολίτες. Η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει 43.000 δόσεις του εμβολίου μέσα στον Ιανουάριο και θα προχωρήσει ο εμβολιασμός 220.000 ανθρώπων. 

«Αν τους επόμενους μήνες έχουμε εμβολιάσει τους άνω των 70 ετών, που είναι και οι πιο ευπαθείς, από το Μάρτιο η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη», επισήμανε. 

Με λίγα λόγια, κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες και αισιοδοξία για Μάρτιο και έπειτα. Η μέρα της μαρμότας, δηλαδή.