Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η πανδημία στη χώρα μας αφού ο κορονοϊός κατάφερε να αλλάξει ακόμα και την κλασική παρότρυνση της Ελληνίδας μάνας στο παιδί της όταν αυτό φεύγει από το σπίτι.

Το κλασικό και χιλιοειπωμένο «ζακέτα να πάρεις» που έχει μετατραπεί πια σε ένα κρύο αστείο, έγινε «κουβέρτα να πάρεις» ώστε να καταπολεμηθεί το ψύχος. Οι ειδικοί του χιούμορ πιστεύουν πως η μετάλλαξη της ατάκας πρόκειται να προκαλέσει σύντομα ανισορροπία στην ψυχοσύνθεση των μανάδων.

Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο; Εδώ και μέρες διαβάζουμε για τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία εν ώρα μαθήματος ώστε να αερίζονται καλύτερα οι αίθουσες με τη συγκεκριμένη οδηγία αποτελεί ένα από τα όπλα μας ενάντια στη στη μετάδοση του κορονοϊού. Στο Δημοτικό σχολείο Χαλάστρας τα παιδιά πραγματοποίησαν επιτέλους ένα από τα παιδικά μας όνειρα αφού μετά την ανακοίνωση της διευθύντριας, έφεραν μαζί τους κουβέρτα.

https://twitter.com/hashtag/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η ανακοίνωση: «Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο».

Να τονίζουμε πως η θερμοκρασία στην Χαλάστρα δεν είναι ίδια με αυτή της Αττικής και πως τα παιδιά-πρότυπα για όλους εμάς που δεν καταφέραμε να πάμε στο σχολείο με τις κουβέρτες μας, έχουν συμπαραστάτες τα παιδιά από σχολείο της Ευκαρπίας.

Να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά E1S2.