Η Ισπανία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων χρόνων 40 ή και 50 χρόνων. Οι χιονοπτώσεις είναι πυκνές, η θερμοκρασία έχει φτάσεις ως και τους -30 βαθμούς και δε λείπουν και οι σφοδρές καταιγίδες από το μετεωρολογικό μενού. Στο μάτι της κακοκαιρίας έχει βρεθεί για τα καλά η Μαδρίτη, η πρωτεύουσα της χώρας, με την κανονική λειτουργία σχεδόν των πάντων να έχει μπει σε παύση.

Μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστα τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι Ισπανοί έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και φωτογραφίες από έλκηθρα και μπύρες στο χιόνι δε λείπουν.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί προειδοποιούν πως παρόλο που τις δυο τελευταίες μέρες οι θερμοκρασία στη χώρα μας έχει κάνει να πιστεύουμε πως έχουμε ήδη μπει στην άνοιξη, η κακοκαιρία της Ισπανίας θα έρθει και προς τη χώρα μας. Ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στο Ethnos.gr: «Από τις 5 Ιανουαρίου έχω αναφερθεί σε πρόβλεψη σχετικά με δύο κύματα που θα έχουμε γύρω στις 15 Ιανουαρίου και γύρω στις 20 του μήνα. Την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Το σίγουρο είναι πως το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και ίσως παρουσιαστεί ακόμα πιο ενισχυμένο. Υπολογίζω πως θα μας απασχολήσει από την Πέμπτη, 14 του μήνα»

Ως τότε, ας περιοριστούμε σε φωτογραφίες-εμπνεύσεις από τη χιονισμένη Μαδρίτη, για να πάρουμε μια ιδεά από όσα μας περιμένουν: