Εντάξει, η ανθρωπότητα δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Για να διασκεδάσουμε, εφόσον οι νυχτερινές μας περιπλανήσεις είναι πια απαγορευμένες, ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους για να περάσουμε την ώρα μας. Οι περισσότεροι έχουμε στραφεί στις πλατφόρμες streaming και «λιώνουμε» χωμένοι στο πάπλωμά μας διάφορες σειρές. Αν βλέπετε και εσείς το Bridgerton δεν είναι ντροπή, όλοι περνάμε δύσκολα, αρκεί να μην το πείτε παραέξω.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στις ταινίες που έγραψαν ιστορία και που αποτυπώθηκαν στο μυαλό Κουέντιν Ταραντίνο ως οι καλύτερες του κινηματογράφου; Αρκετά με το binge watching σειρών αμφιβόλου ποιότητας, η μεγάλη οθόνη μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια αριστουργήματα, άλλα γνωστά και άλλα λιγότερο γνωστά. Ας εμπιστευτούμε τον Ταραντίνο και ας αλλάξουμε παραστάσεις εντός του σπιτού, άλλωστε, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε.

Όποιος έχει κάνει διδακτορικό πάνω στις ταινίες του QT θα έχει καταλάβει πως ο σκηνοθέτης που λατρεύει το αίμα και τα γουέστερν, αγαπά ιδιαίτερα το έργο που άφησε πίσω του ο Σέρτζιο Λεόνε. Δεν θα έπρεπε να μας προξενεί εντύπωση λοιπόν πως στη λίστα του, η οποία μάλιστα είναι χειρόγραφη, βρίσκεται στην πρώτη θέση η ταινία Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει παλαιότερα, «δεν προσπερνάς τον Λεόνε, ξεκινάς με τον Λεόνε».

Η λίστα του Κουέντιν Ταραντίνο αναλυτικά:

Rio Bravo – Howard Hawks, 1959

Blow Out – Brian De Palma, 1981

Taxi Driver – Martin Scorsese, 1976

His Girl Friday – Howard Hawks, 1940

Five Fingers of Death – Jeong Chang-Hwa, 1972

Pandora’s Box – G. W. Pabst, 1929

Carrie – Brian De Palma, 1976

Unfaithfully Yours – Preston Sturges, 1948

Five Graves to Cairo – Billy Wilder, 1943

Jaws – Steven Spielberg, 1975