Μοναδικά έξυπνος, μοναδικά δημιουργικός. Ο Έλον Μασκ είναι ο άνθρωπος που κάθε νέος πρέπει να έχει ως πρότυπο αν θέλει να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο στη ζωή του. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε. Είναι γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας της διαστημικής εταιρείας SpaceX. Γενικός διευθυντής και τεχνολογικού σχεδιασμού της Tesla Inc. Δεν πειστήκατε ακόμα; Ωραία.

Είναι πρόεδρος της SolarCity και συνιδρυτής της Zip2 και της PayPal. Όνειρό του είναι να δημιουργήσει συνθήκες ζωής για το ανθρώπινο είδος στον Άρη και δεν είδε ποτέ του Οικογενειακές Ιστορίες. Τώρα μήπως τον εκτιμάτε λίγο περισσότερο; Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, όμως, δεν είναι οι επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά η επιμονή του να κάνει τους γύρω του καλύτερους. Λατρεύει να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του, να μοιράζεται τις εμπειρίες του και να παριστάνει τον εναλλακτικό ενώ δεν είναι.

Είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο γιατί το αξίζει και αν μας έδινε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, τα 65,70 ευρώ που έχουμε στην άκρη για ώρα ανάγκης θα του τα δίναμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Είναι ο enterpreneur της καρδιάς μας, ένας μαχητής του καπιταλισμού που κάνει τον Τζεφ Μπέζος να χτυπιέται στα πατώματα από τη ζήλια του. Αν και Έλληνας ο Μπέζος, δεν είδαμε ποτέ να βοηθά τη χώρα μας. Να γραφτεί αυτό στα πρακτικά.

Αν θέλεις να γίνεις σαν τον Έλον Μασκ, ακολούθησε τις συμβουλές του βήμα βήμα. Δεν θα γίνεις απλά καλύτερος άνθρωπος, θα γίνεις ένας πλουσιότερος άνθρωπος. Η οικονομική και πνευματική σου δύναμη θα γιγαντωθεί. Έλον, σε ευχαριστούμε για αυτό το υπέροχο ταξίδι και ελπίζουμε κάποια στιγμή να στο ανταποδώσουμε.

«Πρέπει να γεννηθείς στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής ή τουλάχιστον κάπου που να υπάρχουν ταξικές ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων. Ας πούμε στο Μενίδι ή στα Άνω Λιόσια. H μητέρα σου να είναι μοντέλο και ο πατέρας σου ηλεκτρολόγος μηχανικός / εργολάβος. Και σκέτο ηλεκτρολόγος να είναι δεν τρέχει κάτι. Να σου σου αρέσουν οι υπολογιστές και ο προγραμματισμός. Κατέβασε το app που βρίσκει τον κωδικό του ίντερνετ από τον γείτονα και βλέπεις για τα υπόλοιπα».

«Σπούδασε στην Πενσυλβάνια, η οποία φημίζεται για τις σοκολάτες της. Όλων των ειδών. Καπνίζω μία τώρα, όχι σαν αυτό που μου έδωσε ο Τζο Ρόγκαν στην εκπομπή του. Στα σχόλια κάτω από το βίντεο με κοροϊδεύουν. Λένε ότι και καλά δεν ξέρω να καπνίζω και τέτοια. Να είσαι ανθεκτικός απέναντι στην κριτική και γενικότερα στις κακές κουβέντες όπως το τζάμι του Cybertruck στις πέτρες. Να το θυμάσαι αυτό».

«Πήγαινε να δουλέψεις στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια και δημιούργησε μια εταιρεία με το όνομα Zip22. Να έχεις υπομονή, απαιτεί χρόνο να γίνεις τόσο αλαζόνας όπως εγώ. Στην αρχή δεν είχα χρήματα να πληρώσω το ενοίκιο και κοιμόμουν στο γραφείο. Θα στερηθείς πολλά για να φτάσεις εδώ που βρίσκομαι σήμερα και να στηρίζεις ανοιχτά τα πραξικοπήματα της Αμερικής σε άλλες χώρες».

«Αν θες να χτίσεις έναν δικό σου κόσμο από την αρχή σε άλλον πλανήτη, όπως έχω σκοπό να κάνω εγώ στον Άρη, επένδυσε χρήματα σε μανιτάρια. Μπορείς να το κάνεις και από το δωμάτιό σου. Δεν ξέρω αν το έμαθες, αλλά η SpaceX έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έβαλε άτομα σε τροχιά πάνω από τη Γη. Το μοναδικό που μπορείς να βάλεις εσύ σε τροχιά είναι ένα τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού που έχει τον ίδιο τίτλο. Δεν είμαι υπερόπτης, είμαι απλά πλούσιος».

«Tesla, σου λέει κάτι; Δεν ήμουν εκεί όταν δημιουργήθηκε αλλά χάρις σε εμένα έφτασε η αξία της στα 600 δισ. δολάρια. Το στρατηγικό όραμά μου την οδήγησε εκεί που είναι σήμερα, όπως οδηγούν και τα αυτοκίνητά μου τους πελάτες μου χωρίς να αγγίξουν το τιμόνι, αυτόματα, με μία και μόνο εντολή στον προορισμό τους. Εντάξει, συμβαίνουν και ατυχήματα. Τα λάθη είναι μέσα στη ζωή. Λάθος είναι και ο ίσος καταμερισμός του πλούτου, δεν το κάναμε και θέμα. Το μοναδικό που μπορείς να κάνεις εσύ χωρίς χέρια είναι ποδήλατο. Κάνε ποδήλατο λοιπόν, αυτή είναι η συμβουλή μου».

«Αν θες περισσότερο χρόνο για να σκεφτείς και να εφαρμόσεις τις ιδέες σου, τότε προσπάθησε να αποφύγεις τον στρατό. Εγώ πήγα στον Καναδά για να αποφύγω την υποχρεωτική θητεία στη Νότιο Αφρική. Είμαι ο Έλον Μασκ, δεν δέχομαι να κάνω ‘γερμανικό’ ούτε να γυαλίζω κάθε μέρα τα άρβυλά μου. Είμαι ένας εναλλακτικός enterpreneur, μύθος της Σίλικον Βάλεϊ. Εσύ είσαι απλά ένας τύπος από το Ξυλόκαστρο, φυσικά και θα πας στρατό».