Το concept πανδημία μας έμαθε για τα καλά έννοιες όπως αναβολή, ακύρωση, ατομική ευθύνη, social distancing, απαγόρευση. Σε ένα μικρό ποσοστό κάποιες από όλες τις αναβολές τις απολαύσαμε. Ας μη γελιόμαστε. Σε μερικούς δεν έλειψαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, όπως σε κάποιους δε θα λείψει και το καρναβάλι. Ναι, το Πατρινό Καρναβάλι δε θεωρείται άχαστο event. Γενικώς το Καρναβάλι για κάποιους δε θεωρείται άχαστο, είτε συμβαίνει στην Πάτρα, είτε στο Αγρίνιο.

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΗΠ ξεκαθάρισε: δε θα διοργανωθούν μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το καρναβάλι. Η Πάτρα δε θα γεμίσει με παθιασμένους καρναβαλιστές, δε θα γίνει το κέντρο του μασκοφορεμένου partying. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, έχει επισήμως ήδη ανακοινώσει ότι φέτος δεν μπορούν να λάβουν χώρα μαζικές εκδηλώσεις λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

Αυτή η επιλογή, αν και οδυνηρή για την πόλη μας και τους καρναβαλιστές, θεωρούμε ότι συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και των καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ, με αυθαίρετη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων της επιχείρησης, δίδεται η εντύπωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις επίσημες εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΠ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα διοργανώσει μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον σεβασμό της στον ίδιο τον θεσμό και στη δημόσια υγεία. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά λαμβάνει χώρα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παραπλανητική, σκοπό έχει τη δημιουργία σύγχυσης στους καρναβαλιστές και εν τέλει υπονομεύει τον κορυφαίο λαϊκό θεσμό της πόλης μας.

Σημεώνεται ότι και πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί το καρναβάλι. Ηταν το πρώτο μέτρο που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας ενόψει της επερχόμενης τότε πανδημίας.

Τι σημαίνει αυτό;

Οι γονείς δε θα τρέξουν να προλάβουν την τελευταία στολή βασίλισσα της νύχτας ή/και Ζορό με άγχος. Εμείς δε θα νιώσουμε outsiders που βγήκαμε για ποτό χωρίς να ντυθούμε κάτι ή έστω χωρίς να είμαστε εκείνοι οι μίζεροι τύποι που έσκασαν σε μπαρ με γυαλιά ηλίου για να «τιμήσουν το πάρτι». Δε θα αναγκαστούμε να ακούμε αποκριάτικα τραγούδια, δε θα ζήσουμε την εφιαλτική στιγμή που κολλάει στο μυαλό μας το «ντελαπόνγκο» και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Δε θα κάνουμε φίλους μας νιώσουν άσχημα, επειδή εδώ και ένα μισάωρο προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχουν ντυθεί, τη στιγμή που οι ίδιοι νομίζουν πως είναι πασιφανές. Δε θα πηγαίνουμε στο περίπτερο με φόβο ψυχής μη τυχόν και πέσουμε πάνω σε κανέναν Scream (αυτή η μάστιγα έχει στοιχειώσει ψυχούλες, περισσότερο και από τη φρίκη των αποκριάτικων τραγουδιών).  Δε θα ξεμείνουμε στην Αθήνα, σαν μίζερα πλασματάκια, όταν όλοι οι φίλοι μας θα είναι στην Πάτρα και θα ζουν το Καρναβάλι. Ποτέ δεν αγαπήσαμε τις Απόκριες, κύριοι. Και δε λυπόμαστε καθόλου που ακυρώνονται. 

Ναι, η πανδημία μας έχει φέρει αντιμέτωπους με πολλές ακυρώσεις, αλλά αυτές που πόνεσαν πραγματικά, ήταν οι ακυρώσεις των συναυλιών που περιμέναμε. Και μόνο.

Ήταν αυτό ένα εμπαθές κείμενο; Ναι, διάολε.