Μια σειρά κατασκευασμένη να καταναλωθεί μαζικά δίνοντας στο κοινό της όσα υπόσχεται. Γάμους, λούσα, κουτσομπολιό και ερωτικές σκηνές με κορυφώσεις. Χωρίς να κρύβεται πίσω από σοβαροφανή πομπώδη λόγια και διανοουμενίστικους μανδύες. Το Netflix θα κάνει τα πάντα για να σε κρατήσει συνδρομητή. Και σαφώς θέλει να μείνει το κοινό ικανοποιημένο όσο είναι στην καραντίνα του.

Φυσικά και είχαν προσλάβει και intimacy coordinator γιατί είναι της μόδας σε μια εποχή που η πολιτική ορθότητα ορίζει το Χόλιγουντ (που καλά έκανε κι άλλαξε πολιτικές μετά το #MeToo) και οι μεγάλες πλατφόρμες πρέπει να φυλάγονται. Οπότε με το πρόσχημα της παρουσίας στο σετ (πάντα υπήρχε απλά δεν το διαφήμιζαν παλιότερα, ειδικά στις ταινίες της βιομηχανίας πορνό) των συντονιστών ερωτικών σκηνών δημιουργούν πουληστερό περιεχόμενο για την Daily Mail και λοιπά σκανδαλοθηρικά μίντια που κοπιάρουν το περιεχόμενο της. Γιατί όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τη δημοφιλία της σειράς, το σεξ συνεχίζει να πουλάει και μάλλον δεν θα σταματήσει ποτέ. Κι αυτή (η intimacy coordinator) του Bridgerton ήταν η Λίζι Τάλμποτ που έκανε τα μαγικά της και ζωντάνεψε άπειρες φαντασιώσεις στην πλατφόρμα του Netflix.

Γιατί μετά το επεισόδιο έξι ο θεατής βλέπει άπειρο σεξ στη βροχή, στην εξοχή, με κορσέδες να λύνονται στο πι και φι, τη νύχτα, σε δέντρα, κάτω από κερκίδες, πάνω σε σκάλες ενώ ακούν οι υπηρέτες. Πάντα με τέλειο μακιγιάζ και μαλλί. Από τη ζωή βγαλμένο #not.Κι ανάμεσα στα καθήκοντα της Λίζι ήταν να μην πονάει η πλάτη των πρωταγωνιστών από τις σκηνές έντονου πάθους πάνω σε κοτρώνες και να προμηθεύονται εγκαίρως παλτά στο cut για να μην χαθεί το momentum εξαιτίας του κρύου.

https://twitter.com/hashtag/Bridgerton?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Επίσης, ακόμη μεγαλύτρη αποδοχή στο γυναικείο κοινό είναι η ατάκα του Δούκα “είμαι δικός σου, πάντα ήμουν” και να λέει ο ένας στον άλλο ότι καίγονται από πόθο. Αν ήταν Έλληνες θα τους έβλεπες πρώτο τραπέζι Νατάσα κι Αντώνη. 63 εκατομμύρια νοικοκυριά έκαναν binge watching κι αυτό θα πάει καλά για τη Σόντα Ράιμς και την αξία της ως τηλεοπτικής βασίλισσας της Αμερικής.

Γιατί είναι διαφορετικές οι ερωτικές σκηνές; Γιατί πού βρίσκεις ένα αγόρι με τη φήμη του Δούκα, γυναικά και ορκισμένο εργένη, μόλις βάλει στεφάνι να αφιερώνεται στην ικανοποίηση της συζύγου του αποκλειστικά; Αυτό κι αν είναι φαντασίωση. Θα έπρεπε να είναι; Όχι. Αλλά ας μην ανοίξουμε εδώ το κεφάλαιο για το πώς η πατριαρχία ελέγχει, ρυθμίζει και ποινικοποιεί τη γυναικεία απόλαυση. 

https://twitter.com/hashtag/Bridgerton?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Υπήρχε επεισόδιο με όργια; Φυσικά, εκεί ήταν και η μοναδική ερωτική σκηνή μεταξύ δύο αντρών. Γιατί έγινε τόσο δημοφιλής ο Regé-Jean Page; Γιατί τον είδαμε περισσότερες φορές χωρίς ρούχα από όσες περιμέναμε. Και πώς τελείωσε ο πρώτος κύκλο; Η πεθερά του γαμπρού χαμογελάει γιατί υποδέχεται το πρώτο της εγγόνι. Γιατί εκτός από το σεξ αποδείχθηκε ότι πουλάνε και τα βασικά στερεοτυπκά love stories. Πλούσια παρθένα νέα θέλει να παντρευτεί ζάμπλουτο, σέξι, προικισμένο, έμπειρο άνδρα και να ζήσουν υπέροχα στα παλάτια τους χωρίς να δουλεύουν κάνοντας όλη μέρα τρελίτσες, μένοντας δίπλα στη μητέρα της.

 Σε ποιους απευθύνεται αυτή η σειρά; Φαντάζομαι σε κορίτσια όπως η συμπαθέστατη έφηβη του TikTok που θέλει να πιστέψει σε ρομαντικά παραμύθια.

@anyam3gan01

True to say I love this show #fyp #netflix #bridgerton #taylorswift #swifties

♬ That certain bridgerton scene – anya