Ο Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκιέντε, μέλος ενός λαϊκίστικου, ενάντια στο μεταναστευτικό, κόμματος, στη Νορβηγία, είχε προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης. Αφορμή; Η «πρόοδος» που έγινε σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό ζήτημα. Πρόοδο την οποία κατάφερε ο Τραμπ. Ωστόσο, ο Νορβηγός πολιτικός μετά τις τελευταίες εξελίξεις παίρνει πίσω την πρότασή του, βρίσκοντας τον Τραμπ ακατάλληλο για ένα τόσο σημαντικό βραβείο.

Ο ίδιος φαίνεται να πιστεύει πως το Νόμπελ έχει δοθεί και σε λιγότερο κατάλληλους υποψήφιους. «Πέτυχε αποτελέσματα στη Μέση Ανατολή, για την ειρήνευση μεταξύ του Ισραήλ και πολλών γειτονικών χωρών», είπε ο βουλευτής μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 Nyhetskanalen. «Έχουν δοθεί πολλά βραβεία ειρήνης σε πρόσωπα που δεν πέτυχαν όσα εκείνος. Όμως, αν δούμε τι συνέβη στη συνέχεια, θα ήταν αφύσικο να κερδίσει ένα τέτοιο βραβείο», πρόσθεσε.

Ο Τίμπρινγκ-Γκιέντε κι ακόμα ένας Σουηδός βουλευτής πρότειναν -ξεχωριστά ο καθένας- τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης του 2021. Ο δεύτερος τον θεώρησε κάτι παραπάνω από άξιο, για τις προσπάθειες που έκανε για την προσέγγιση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Ο πανικός που διακίνησε ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος στο Καπιτώλιο, φαίνεται να θορύβησε τον βουλευτή, ο οποίος μάλλον και αργά συνειδητοποίησε πως, ΟΚ, μπορούσε και καλύτερα. Στο μεταξύ, ο Τραμπ, μετά τις παραιτήσεις στελεχών του κόμματός του, τις καταγγελίες και τις απειλές, σκέφτεται να εκμεταλλευτεί τη θέση του για να δώσει χάρη, σε ποιον άλλο; Στον ίδιο του τον εαυτό. Συνεχίζει να αμφισβητεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, παρόλα αυτά, με διάγγελμά του, εγγυήθηκε μια ασφαλή και ομαλή μετάβαση εξουσίας. Αμήν.