Η δημοφιλής σειρά με τις περιπέτειες του Ράγκναρ Λόθμπροκ γυρίζεται στην πραγματικότητα στην Ιρλανδία και είναι καναδικής παραγωγής, ωστόσο η πορεία του στη Σκανδιναβία ανοίγει την όρεξη για τις σκανδιναβικές σειρές του Netflix που πρέπει να μπουν στη watch list μας.

Η Βροχή

Ένας ιός που εξαπλώνεται με τη βροχή αφανίζει σχεδόν όλο τον πληθυσμό της Σκανδιναβίας. Έξι χρόνια μετά, δύο αδέρφια μαζί με επιζώντες αναζητούν ασφάλεια και απαντήσεις. Τα αδέρφια Σιμόνε και Ράσμους κρύβονται σε ένα υπόγειο καταφύγιο και να χωριστούν από τον επιστήμονα πατέρα τους. Ύστερα από έξι χρόνια απομόνωσης, η Σιμόνε και ο Ράσμους συναντούν άλλους επιζώντες. Για να μείνουν ζωντανοί, η Σιμόνε πρέπει να δείξει στην ομάδα ότι είναι χρήσιμη. Κλασσική post-apocalyptic σειρά από τη Δανία με αγάπη. Θυμίζει Walking Dead χωρίς να πιάνει ποτέ το επίπεδό του.

Equinox

Η Ντανίκα Κούρτσιτς (“Η Ομίχλη”) πρωταγωνιστεί σε αυτό το τρομακτικό θρίλερ με θέμα το υπερφυσικό της Τέα Λίντεμπουργκ. Στοιχειωμένη από οράματα εξαιτίας της εξαφάνισης της αδερφής της 21 χρόνια πριν μαζί με τους συμμαθητές της, η Άστριντ ξεσκεπάζει τη σκοτεινή και απόκοσμη αλήθεια. Ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα στη ραδιοφωνική εκπομπή της Άστριντ ξυπνά αναμνήσεις για την εξαφάνιση της αδερφής της και την παρακινεί να ερευνήσει τι πραγματικά συνέβη. Τα γνωστά σκοτεινά θρίλερ μυστηρίου της Δανίας. Ωραίο ξεκίνημα, απογοητευτικό τέλος.

Οι Φόνοι της Βαλχάλα

Ένας ντετέκτιβ από το Όσλο επιστρέφει στην Ισλανδία για να βοηθήσει μια αστυνομικό στο κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου που σχετίζεται με μια μυστηριώδη φωτογραφία. Ύστερα από έναν στυγνό φόνο στο λιμάνι του Ρέικιαβικ, μια φιλόδοξη αλλά προβληματισμένη ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εντοπίσει τον δολοφόνο. Όταν βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά που ήταν θαμμένα για καιρό, κανείς δεν ξέρει τίνος το παρελθόν θα αποκαλυφθεί. Σου παγώνει το αίμα αυτό το αστυνομικό. Ψυχρά χρώματα και στακάτοι διάλογοι με ένα βασικό ερώτημα να ζητάει απάντηση. Είναι η δικαιοσύνη τυφλή;

Ράγκναροκ

Nορβηγική σειρά για το τέλος του κόσμου. Σε μια νορβηγική πόλη που πλήττεται από τη μόλυνση και παγετώνες που λιώνουν, το τέλος του κόσμου φαίνεται να έρχεται. Ένας θρύλος πρέπει να τα βάλει με ένα αρχαίο κακό. Επιστρέφοντας στη γενέτειρα της οικογένειάς του, ο έφηβος Μάγκνε ανακαλύπτει τις παράξενες νέες δυνάμεις του. Όμως, η φυσική ομορφιά του χωριού κρύβει σκοτεινά μυστικά. ‘Εξι μόλις επεισόδια και μια δεύτερη σεζόν επιβεβαιωμένη για τους παραγωγούς και του Borgen. Ράγκναροκ στην σκανδιναβική μυθολογία είναι μία σειρά από αποκαλυπτικά γεγονότα και μία μεγάλη μάχη που στο τέλος σκοτώνονται οι παλιοί θεοί Όντιν, Θωρ, Λόκι, Φρέιρ, Τυρ. Για τους λάτρεις της μυθολογίας είναι μια σειρά που θα αγαπήσουν.

Σκοτεινά Όρια

Ένας αστυνομικός συγκαλύπτει μια υπόθεση δολοφονίας, για να προστατέψει την οικογένειά του. Όταν η συνεργάτης του τον υποπτεύεται, παγιδεύεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ο Νικολάι επισκέπτεται τη γενέτειρά του και ερευνά την προφανή αυτοκτονία ενός ντόπιου. Γεμίζει αμφιβολίες όμως ανακρίνοντας όσους ήταν μαζί του λίγο πριν από το τέλος. Ο Νικολάι επικαλείται πλαστά στοιχεία, για να στηρίξει τη θεωρία της αυτοκτονίας, αλλά μετά μαθαίνει την αλήθεια για το θάνατο του Τόμι. Κλασικό σκανδιναβικό αστυνομικό νουάρ με γρήγορο ρυθμό, αν αγαπάς τα Nordic noir είναι η σειρά που φτιάχτηκε για σένα. Οκτώ επεισόδια σε περιμένουν.

Χαλιφάτο

Μια μητέρα σε δύσκολη θέση, μια δυναμική μαθήτρια, μια φιλόδοξη αστυνομικίνα και άλλες γυναίκες εμπλέκονται σε μια επικείμενη επίθεση του ISIS στη Σουηδία. Σκληρή σειρά αλλά δεν περίμενες κάτι λιγότερο παρακολουθώντας τις γυναίκες που είναι παντρεμένες με φανατικούς φονταμελιστές μουσουλμάνους και γυναίκες που στρατολογούνται ως πρόβατα προς σφαγή για τον ιερό πόλεμο. Σοκαριστικά πειστική σειρά. To Χαλιφάτο είναι μια σειρά της σουηδικής κρατικής τηλεόρασης που εμπνεύστηκε οι Βίλχελμ Μπέρμαν και Νίκλας Ρόκστρομ όταν είδαν στις ειδήσεις την υπόθεση τριών κοριτσιών από την Βρετανία που το έσκασαν από τα σπίτια τους για να υπηρετήσουν την ISIS.

Κινούμενη Άμμος

Όταν μια τραγωδία σ’ ένα σχολείο αναστατώνει ένα πλούσιο προάστιο της Στοκχόλμης, μια φαινομενικά ισορροπημένη έφηβη καταλήγει να δικάζεται για φόνο. Κέρδισε σουηδικό βραβείο Kristallen Καλύτερης Δραματικής Σειράς της Χρονιάς και Α’ Γυναικείου Ρόλου η Χάνα Αρντέν. Ύστερα από ένα μακελειό σε σχολείο, η 18χρονη Μάγια Νόρμπεργκ συλλαμβάνεται και της απαγγέλεται κατηγορία για φόνο. Βασίζεται στο βραβευμένο best seller της Malin Persson Giolito και διαδραματίζεται στη Στοκχόλμη. Ενδοοικογενειακή βία, ρατσισμός στη Σουηδία; Όσοι την έχουν δει ορκίζονται πώς δεν μπορείς απλά να δεις ένα μόνο επεισόδιο.

Ο Άνεμος του Θανάτου

Μόλις λίγους μήνες μετά από μια τραγική απώλεια, η αστυνομικός Σοφία Κάρπι ερευνά τον φόνο μιας γυναίκας που συνδέεται με μια κατασκευαστική εταιρεία στο Ελσίνκι. Μετά την εύρεση του πτώματος μιας γυναίκας σε ένα εργοτάξιο, η αστυνομικός Σοφία Κάρπι και ο νέος συνεργάτης της εστιάζουν στον δυσαρεστημένο πρώην πελάτη του θύματος. Η πρωταγωνίστρια Πίλα Βίιταλα είναι αποκάλυψη. Ωραίο εγκεφαλικό σκανδιναβικό με σασπένς.

Πολεμιστής

Ένας βετεράνος πολέμου που βασανίζεται από τύψεις ενώνει δυνάμεις με τη χήρα του κολλητού του, για να διεισδύσει σε μια επικίνδυνη συμμορία της Κοπεγχάγης. Μετά τον θάνατο του άντρα της, η αστυνομικός Λουίζ ζητά από τον φίλο του και Διοικητή Σι Σι να τη βοηθήσει να βρει πληροφορίες για τον βίαιο αρχηγό μιας συμμορίας. Crime drama με συμμορίες και μυστικούς αστυνομικούς.

Η Υπόθεση

 Δύο ιδιόρρυθμοι ντετέκτιβ σε μια υπόθεση σαδιστικής ανθρωποκτονίας. Μια Σουηδέζα ντετέκτιβ και ο ντροπαλός Βρετανός συνάδελφός της προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση μιας αποτρόπαιας δολοφονίας, παρά τη σύγχυση και την ασυνεννοησία. Κανονικό τρολάρισμα των σκανδιναβικών αστυνομικών σειρών. Απολαυστικές ατάκες, υπέροχο χιούμορ και ωραίες ερμηνείες.