Σημερινό θύμα σεξισμού και body shaming για ακόμα μια φορά είναι η Σερένα Γουίλιαμς

"Είσαι ένας ρατσιστής και σεξιστής κλόουν", απάντησε ο σύζυγός της στα σχόλια.

Σημερινό θύμα σεξισμού και body shaming για ακόμα μια φορά είναι η Σερένα Γουίλιαμς

"Είσαι ένας ρατσιστής και σεξιστής κλόουν", απάντησε ο σύζυγός της στα σχόλια.


Ο σεξισμός επιβιώνει και το 2021. Αλίμονο. Η πιο δημοφιλής πρωταθλήτρια τένις, η γυναίκα που την έχουν γελοιοποιήσει για τα ξεσπάσματά της άπειρα εξώφυλλα με ρατσιστικά σχόλια, η 39χρόνη μητέρα που έχει ακούσει ότι είναι άνδρας και κάνει χρήση αναβολικών επειδή είναι μυώδης έπεσε και πάλι θύμα σεξιστικών σχολίων.  

Ο Ιόν Τιριάκ, 81χρόνος διευθυντής του Madrid Open σε συνέντευξη του στην ρουμανική τηλεόραση απαίτησε από την 23 φορές πρωταθλήτρια Grand Slam να δείξει ευπρέπεια και να αποσυρθεί επειδή είναι μεγάλη και χοντρή. "Δεν μπορεί να κινηθεί όπως πριν 15 χρόνια με αυτά τα κιλά σε αυτή την ηλικία" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πώς μια αξιοπρεπής κίνηση θα ήταν να αποσυρθεί από τα γήπεδα. 

Φυσικά ο σύζυγός της δεν έμεινε απαθής. Τουναντίον, ο Αλέξις Οχάνιαν,  συνιδρυτής του Reddit, τον πετσόκοψε στα σόσιαλ γράφοντας: "Απ΄ ότι φαίνεται η κόρη μου που είναι τριών χρονών έχει πιο πολλές νίκες Γκραν Σλαμ από εκείνον". Και έπειτα τον στόλισε με τα κοσμητικά επίθετα που του αξίζουν. "Είσαι ένας ρατσιστής και σεξιστής κλόουν".

Το 2018, ο ίδιος άνθρωπος μιλώντας στη γερμανική Bild είχε κριτικάρει την ηλικία και το βάρος της πρωταθλήτριας  λέγοντας "με όλο το σεβασμό, η Σερένα είναι 36 ετών και 90 κιλά. Θα προτιμούσα να βλέπω μια άλλη παίκτρια, σαν την Στέφι Γκραφ". Racist alert. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σερένα Γουίλιαμς  πέφτει θύμα ρατσιστικών σχολίων.

Τότε οι χρήστες του Twitter κατάλαβαν ότι το white privilege και ο ρατσισμός άνε χέρι χέρι και καταδίκασαν το γεγονός επισημαίνοντας ότι η Γουίλιαμς, εμφανίζεται με αυτόν τον τρόπο ενώ  η Γιαπωνέζα συναθλήτρια της ενσαρκώνει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα πραγματικά της, αφού βεβαίως δεν είναι ούτε ξανθιά και λευκή, ούτε τόσο αδύνατη.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα