Αν σοκαριστήκατε από τα περιστατικά της 6ης Ιανουαρίου, τότε ίσως να ήταν προτιμότερο να πάρετε μια βαθιά ανάσα διότι έχει και συνέχεια. Η εισβολή στο Καπιτώλιο θα μείνει στην ιστορία, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και μοιάζει δεδομένο. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του YouGov. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα αφού, βαθιά μέσα μας, το γνωρίζαμε πριν αυτά γίνουν γνωστά.

To 45% των Ρεπουμπλικανών στηρίζουν τα χθεσινά έκτροπα, αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ωστόσο, είναι πως το 52% των Αμερικανών ψηφοφόρων (Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών), θεωρούν ότι οι ταραξίες ήταν «εξτρεμιστές». Το 49% από την άλλη, πιστεύουν ότι αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία. Να υπενθυμίσουμε πως μετά τα επεισόδια, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρξαν τέσσερις νεκροί.

Στο μπλε στρατόπεδο, το 65% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι οι βίαιες διαδηλώσεις ήταν αντιδημοκρατικές κάτι που δεν συμβαίνει και με τους Ρεπουμπλικανούς, αφού μόνο το 12% έχουν την ίδια άποψη. Το 93% των Δημοκρατικών, επίσης, είδαν την εισβολή στο Καπιτώλιο ως απειλή για τη Δημοκρατία.

Για τους Ρεπουμπλικανούς, όσοι πήραν μέρος στα χθεσινά επεισόδια, ήταν πατριώτες και όχι εξτρεμιστές, εγκληματίες ή εγχώριοι τρομοκράτες. Ποιες είναι οι ευθύνες του Ντόναλντ Τραμπ; Σύμφωνα με το YouGov, το 69% των Ρεμπουμπλικανών θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να του προσάψει, ενώ το 96% των Δημοκρατικών, θεωρούν πως ο απερχόμενος πρόεδρος έχει την ευθύνη.