Η μέρα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας. Εκεί που όλοι ευελπιστούσαμε σε μια σταδιακή μετάβαση στο νέο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις αλλά και στιγμές που να μας θυμίζουν το 2020, οι υποστηρικτές του Τραμπ είχαν διαφορετική άποψη. Εντελώς διαφορετική άποψη.

Με σχετική ευκολία η στρατιά των τραμπικών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και κατάφερε να εισβάλλει στο Καπιτώλιο ώστε να διακόψει την συνεδρίαση για την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. Όλα αυτά σε ένα σκηνικό που θύμιζε πραξικόπημα, μια εικόνα που οι ΗΠΑ δεν πίστευαν ποτέ πως θα εκτυλισσόταν στη χώρα τους (μόνο στα προτεκτοράτα της).

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Μέσα στο Καπιτώλιο εντοπίστηκαν όπλα αλλά και ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος φυγαδεύτηκαν. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι σκηνές από κάποια ταινία του Χόλιγουντ. Δεν είναι. Το περιστατικό είναι αληθινό και κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και το ερώτημα που προκύπτει, είναι ένα: Γιατί υπήρξε ελλιπή αστυνόμευση ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος ο Τραμπ καλούσε σε διαδήλωση τους υποστηρικτές του;

Και ενώ διαβάζουμε πως το Facebook και το Twitter μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Τραμπ, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Σπύρο Σούλη που με ένα tweet, εξηγεί με απλά λόγια τι συνέβη χθες. Μάλλον, θα ήταν προτιμότερο να πούμε πως εξηγεί γιατί δεν έγιναν τα βασικά από τους μηχανισμούς απέναντι στους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%B9%CE%BF?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Σπύρο Σούλη, μετά τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο Καπιτώλιο, πρέπει να είσαι εσύ εκείνος που θα τις αποκαταστήσει.