Δεν είναι πολλά, αλλά είναι κάπως σημαντικά τα αυτοκίνητα που έχουν καταφέρει να κλέψουν το spotlight από τον πρωταγωνιστή-οδηγό τους, έστω και για λίγο, στον κινηματογράφο. Ένα από αυτά είναι και ο KITT (K.I.T.T.), το μαύρο, αυτόνομο αυτοκίνητο που βρισκόταν στην υπηρεσία του David Hasselhoff στην ταινία «Ο Ιππότης της Ασφάλτου». Τα νέα εδώ είναι πως ο ΚΙΤΤ βγαίνει σε δημοπρασία και οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται να είναι περισσότερο από όσους θα στοιχηματίζαμε ενδεχομένως.

Οι φαν του Hasselhoff στον Ιππότη της Ασφάλτου, είναι σε θέση να κάνουν τον KITT δικό τους, μιας και δημοπρατείται από τον οίκο “LiveAyctionees”. Στο μεταξύ, ο ΚΙΤΤ ήταν βασισμένος σε μια Pontiac Trans Am του 1982 και ενσωμάτωνε λειτουργίες που για την εποχή ήταν οριακά απόκοσμος. Τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομία και μοριακά συγκολλημένο αμάξωμα δεν ήταν και λίγα τότε και ο KITT τα είχε όλα. Turbo Boost για την αποφυγή εμποδίων, δυνατότητα ανθρώπινης ομιλίας, καθώς και άλλες λειτουργίες, καθιστούσαν τον KITT ανίκητο και ασφαλές καταφύγιο σε κάθε περίπτωση. Πρακτικά, μπορούσε να κάνει τα πάντα, να γίνει εντελώς αθόρυβος, ανίκητος σε καταδιώξεις και ειδικός στην παρακολούθηση υπόπτων. 

https://t.co/i9vRAc2aeM

Η τιμή του Pontiac Trans Am (1982) στο οποίο βασίστηκε ο KITT κυμαίνεται μεταξύ 175.000 (138.000 ευρώ) και 300.000 δολάρια (244.000 ευρώ), ενώ έχουν κατατεθεί προσφορές που αγγίζουν το 1 εκατ. δολάρια (815.000 ευρώ). Εφόσον, μάλιστα, το KITΤ “πιάσει” τιμή τουλάχιστον κατά 25% μεγαλύτερη από την αρχική, τότε το έξυπνο όχημα θα παραδοθεί στον τυχερό πλειοδότη από τον ίδιο τον Hasselhoff, ο οποίος σε βίντεο-τουήτ του μας ενημερώνει για τη δημοπρασία και μας καλεί να βιαστούμε.